Mediagenix opent Amerikaanse vestiging

Softwarebedrijf Mediagenix is momenteel bezig met de opstart van een eigen Amerikaanse vestiging in Fort Lauderdale. Na Europa en Azië wordt dit de derde buitenlandse vestiging.

Trefwoorden: #Amerika, #CEO, #Dirk Debraekeleer, #Mediagenix, #software, #uitbreiding, #vestigingen, #Whats'on

Lees verder

Techniek

( Foto: Mediagenix )

ENGINEERINGNET.BE - In 2016 won Mediagenix nog de ‘Leeuw van de Export’ en ‘Beloftevolle Onderneming van het Jaar’. Het bedrijf verdubbelde op vijf jaar tijd ook zijn personeelsbestand tot 170 man.

Op enkele jaren tijd is het bedrijf uitgegroeid tot Europese marktleider en helpt het naast VTM en VRT ook grote internationale spelers als BBC, Disney, ViaCom bij het beheer van hun programmatie. Meer dan 90 broadcasters, mediabedrijven, telco’s en service providers werken tegenwoordig op dagelijkse basis met de softwareoplossing van Mediagenix.

Na Singapore en Thailand wordt in september van dit jaar een eerste vestiging in Noord-Amerika geopend. Het bedrijf was al actief op de Noord-Amerikaanse markt via een partnership met WideOrbit.

Dirk Debraekeleer, CEO van Mediagenix (foto): "Vanuit Fort Lauderdale kunnen we in Noord- en Zuid-Amerika onze huidige klanten beter ondersteunen, lokale markten prospecteren en inzetten op nieuwe spelers als telecom- en kabeloperatoren."

Om het internationale succes verder te ondersteunen, is het succesvolle bedrijf in zowel binnen- als buitenland op zoek naar dertig extra medewerkers. Het gaat om een breed aanbod aan vacatures, onder meer business consultants, project managers, software engineers en analysts.


ACHTERGROND
Mediagenix ontwikkelt het geïntegreerde softwarepakket Whats'on en is voor steeds meer broadcasters de ruggengraat waarmee ze hun hele programmatie, zowel lineair als on-demand, beheren.

De software bevat onder meer modules voor programmatie, promotieplanning, rechtenbeheer, VOD en OTT, met sterke para­meteri­satie­mogelijk­heden.