BASF investeert 21 miljoen euro in Materialise

BASF trekt haar bestaande samenwerking met Materialise verder open en investeert 21 miljoen euro (25 miljoen dollar) in het Leuvense 3D-printbedrijf.

Trefwoorden: #3D printing, #BASF, #Camweroks, #HCL, #materialen, #Materialise, #software, #Solidworks

Lees verder

Nieuws

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - Het ‘open bedrijfsmodel’ dat beide partners ontwikkelden mikt op het sneller op punt stellen van nieuwe materialen (kunststoffen) om innovatieve toepassingen en software voor 3D-printtechnologieën sneller op de markt te brengen. De focus ligt op toepassingen in de sector van consumptiegoederen, automotive en de luchtvaartindustrie.

Met het akkoord kan BASF voortaan op een systematischer manier en op grotere schaal zijn materialen testen en optimaliseren op de machines van Materialise. "We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking met een toonaangevende fabrikant van materialen de acceptatie van 3D-printing in bestaande verticale markten zal versnellen en aanzienlijke zakelijke kansen in nieuwe markten zal creëren”, aldus Fried Vancraen, CEO van Materialise (foto).

Begin juni ging Materialise trouwens ook een partnership aan met het IT-bedrijf HCL Technologies om een zogenaamd ‘hybride productieplatform’ op te zetten. In deze samenwerking krijgt de CAMWorks-software van HCL (een CNC-programmeersoftware voor frezen en draaien) voortaan het keurmerk ‘Powered by Materialise AM technology’ mee. Het gaat om een geïntegreerde CAD/CAM-oplossing voor hybride productie van metalen onderdelen in a SOLIDWORKS-omgeving.

Een ‘hybride productie’ maakt gebruik zowel van de klassieke verspanende technologieën als van additieve technologieën om zowel complexe als heel erg nauwkeurige stukken te maken. Het integreren van AM (Additive Manufacturing) en CAM (Computer Aided Manufacturing) software moet de productie van zo’n stukken -het proces- vergemakkelijken én goedkoper maken.

Met de nieuwe CAMWorks AM module Powered by Materialise zullen in CAMWorks bijvoorbeeld rechtstreeks ondersteuningsstructuren gebouwd kunnen worden en zal er via de Materialise Build Processor vlot met de belangrijkste metaalprinters gecommuniceerd worden.

Die nieuwe technologie wordt dit jaar nog verwacht.