Dominique Demonté wordt algemeen directeur van Agoria Wallonie

In januari 2019 zal Dominique Demonté Thierry Castagne opvolgen als algemeen directeur van Agoria Wallonie. Demonté is doctor in de genetica aan de Universiteit van Namen.

Trefwoorden: #Agoria, #biotech, #Dominique Demonté, #sectorfederatie, #Thierry Castagne, #Wallonië

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Dominique Demonté, afkomstig uit Charleroi, is als directeur van het Biopark ULB Charleroi en vicevoorzitter van de competitiviteitspool BioWin een belangrijke speler in de economische ontwikkeling van de life sciences-sector in Wallonië.

Zijn rol in de ontwikkeling van Wallonië en in het bijzonder van Charleroi reikt verder dan de biotech-sector. Zo werd hij door de werkgevers, de vakbonden en de politieke wereld erkend door zijn benoeming in januari 2016 als voorzitter van het comité voor de strategische ontwikkeling van Charleroi Métropole.

Voorts was hij eerder ook voorzitter van SPoW, de vereniging van wetenschapsparken in Wallonië, en lid van de raad van bestuur van zowel privé- als overheidsbedrijven.

Hij omschrijft zichzelf graag als "facilitator, die door middel van partnerships ecosystemen helpt opzetten die de economische ontwikkeling van Wallonië maximaliseren".

Aangezien hij ook in de technologische industrie over een solide netwerk beschikt en al lang met de ondernemingen van onze sectoren samenwerkt, was het vooruitzicht om wegens het vertrek van de huidige algemeen directeur bij Agoria Wallonie een nieuwe uitdaging aan te gaan dan ook een vanzelfsprekende en persoonlijke keuze.

In januari 2019 zal Dominique Demonté de nieuwe algemeen directeur van Agoria Wallonie worden. Hij volgt daarmee Thierry Castagne op, die gedelegeerd bestuurder wordt van het competentiecentrum Technifutur in Luik.


(bron en foto: Agoria)