Team Formula Electric Belgium wint prijs voor beste ontwerp

De Umicore Pulse, de elektrische racewagen van het studententeam Formula Electric Belgium, heeft tijdens Formula Student Czech Republic de prijs voor het beste ontwerp gewonnen.

Trefwoorden: #elektrische racewagen, #Formula Student Electric, #KU Leuven, #studententeam, #Thomas Moore, #Umicore Pulse, #wedstrijden

Lees verder

nieuws

( Foto: Formula Electric Belgium )

ENGINEERINGNET.BE - Formula Electric is een internationale ontwerpcompetitie waarin studenten van meer dan 50 verschillende universiteiten het tegen elkaar opnemen in hun zelfontwikkelde racewagen.

Jaarlijks neemt een studententeam van de KU Leuven en Thomas More-hogeschool deel aan de Formula Student-competities. Deze wedstrijden voor racewagens draaien niet alleen om dynamische prestaties zoals acceleratie en uithoudingsvermogen, maar ook om professionaliteit en innovatie.

Op de wedstrijd in Tsjechië wisten de studenten van Formula Electric Belgium de jury te imponeren met het technisch ontwerp van hun wagen. Naast de prijs voor beste ontwerp behaalde de de wagen ook brons in het onderdeel 'acceleratie'.

De studenten proberen elk jaar innovatief voor de dag te komen. Zo pakten ze dit jaar uit met een uniek koelsysteem dat ontworpen werd met behulp van artificiële intelligentie en geproduceerd via 3D-printen.

Samen met het innovatieve batterijpakket, de zelfontwikkelde boordcomputer en tal van andere technologische hoogstandjes leverde dat de studenten de eerste plaats op in de ontwerpcategorie.