Studiedag ’Blockchain in de energiesector’

Onafhankelijke databases, waarvan blockchain de bekendste is kunnen een grote impact hebben op onze dagdagelijkse manier van werken binnen de industriële sector.

Trefwoorden: #blockchain, #Energik, #HOWEST, #studiedag

Lees verder

opleiding

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - De bekendheid van de technologie is in de publieke opinie sterk toegenomen door de introductie van de “Bitcoin” als cryptomunt.

Het beheer van de onafhankelijke database (distributed ledgers) waarbij alle gebruikers de echtheid van de data verifiëren, zorgt voor een veilige manier om snel informatie te delen. Waardoor uitwisseling van gegevens extra betrouwbaar en transparant worden.

Maar hoe werkt deze technologie nu echt? Hoe komt het dat de informatie achteraf niet gewijzigd kan worden en dat veiligheid gegarandeerd wordt? Maar vooral wat kunt u als bedrijf verwachten van deze innovatieve technologie, wat zijn de mogelijkheden en hoe kan u zich voorbereiden op deze wijzigingen.

Om een antwoord te bieden op al deze vragen organiseert Energik de studiedag 'Blockchain in de energiesector'.


Op het programma staan onder meer:

  • Inleiding tot blockchain technologie door de heer Kurt Callewaert, Lector en Researcher Toegepaste Informatica, HOWEST.
  • Welke invloed heeft blockchain of distributed ledgers op de productie en beheer van energie binnen industriële bedrijven door de heer Alexander Vasylchenko.
  • Internationale Innovatieve Case: The MeshGrid Ecosystem – intelligent electricity.

Praktische informatie
Deze studiedag gaat op woensdag 12 september door bij HOWEST in Kortrijk