• 24/08/2018

Rockwell introduceert nieuw Allen-Bradley FLEX 5000 I/O platform

Rockwell Automation introduceerde het nieuwe Allen-Bradley FLEX 5000 I/O platform, om slimmere, productievere en flexibelere industriële automatiseringsoplossingen te ontwerpen.

Trefwoorden: #Allen-Bradley, #automatisering, #FLEX 5000, #I/O platform, #Rockwell Automation

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Dankzij de highspeed communicatie en de grotere bandbreedte kan het platform grotere hoeveelheden data met de controller uitwisselen. Zo kunnen toekomstbestendige controlesystemen voor de ‘Connected Enterprise’ ontwikkeld worden.

Het nieuwe platform is gebouwd op een 1 Gigabit-architectuur die Device Level Ring (DLR), lineaire en sterconfiguraties ondersteunen. Een toekomstige release zal ook het Parallel Redundancy Protocol (PRP) voor een redundant netwerkontwerp ondersteunen.

Ook OEM’s en SKID-bouwers kunnen de nieuwe FLEX 5000 I/O modules gebruiken om de productiviteit te verbeteren. De engineeringstijd wordt verkort dankzij een eenvoudiger ontwerp en een vereenvoudigde bedrading. De installatie van de modules is gemakkelijker door een flexibel ontwerp dat zowel verticale als horizontale montage mogelijk maakt.

Modules kunnen zowel via koper of fiber met de controllers communiceren. De modules zijn ontworpen voor gebruik in zware omstandigheden zoals Arctische kou bij oliewinning of enorme hitte in de mijnbouw. De modules zijn geschikt voor gebruik bij omgevingstemperaturen van - 40 tot + 70 graden Celsius.

Ook tijdens de productie kunnen de modules een bijdrage leveren aan de reductie van kostbare en niet-geplande downtime; vooral in process-control toepassingen bij volcontinu productie. Dankzij de mogelijkheid om de modules onder spanning te verwijderen en te plaatsen (RIUP) kunnen technici de bestaande I/O vervangen terwijl de machine doorloopt.

De configuratie van de nieuwe I/O kan online gebeuren. Bovendien zorgt de flexibiliteit om alarmen, events en diagnose per kanaal te configureren voor een grote efficiency bij het onderhoud.

“Met de nieuwe modules bouwen we verder op het succes van ons populaire FLEX I/O platform. Gebruikers die al lang met dat platform werken, vinden de flexibiliteit en de betrouwbaarheid de belangrijkste kenmerken”, zegt Rosh Chathoth Sreedharan, product manager bij Rockwell Automation.

“Met behulp van de Logix 5000-technologie en het FLEX 5000 I/O platform kan men de I/O kiezen die het best bij de specifieke toepassing past. En de technologie biedt intelligente control zodat er in de ‘Connected Enterprise’ snel op veranderingen in de processen gereageerd kan worden.”

In een toekomstige release wordt het platform uitgebreid met een reeks veiligheidsmodules . Gebruikers kunnen dan hun specifieke behoefte aan beveiliging invullen met modules die door TÜV gecertificeerd zijn voor gebruik in veiligheidsapplicaties tot SIL 3 of PLe.

De FLEX 5000 I/O-productfamilie is ontwikkeld met het oog op de veiligheid, zodat bedrijven hun productiefaciliteiten en hun merk beter kunnen beschermen. Het platform helpt bij een veilige ontwikkeling van industriёle en corporate systemen, die gebruik maken een open, standaard en IT-vriendelijk Ethernet-netwerk.

Die hoge mate van veiligheid is het resultaat van een diepgaande beveiligingsstrategie met behulp van firmware encryptie, productiecertificaten en een veilige bootfunctionaliteit.


Voor meer informatie:
Rockwell Automation - www.rockwellautomation.com

 Lees méér over: Rockwell Automation



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.