G4S zet bekabelde drone in op Waregem Koerse

G4S zet tijdens de 171ste editie van Waregem Koerse een bekabelde drone in. Een bekabelde of ‘tethered’ drone is voorzien van een kabel die in verbinding staat met een grondstation.

Trefwoorden: #bekabelde drone, #beveiliging, #drone, #evenement, #festival, #GS4, #tethered drone, #Waregem Koerse

Lees verder

Techniek

( Foto: GS4 )

ENGINEERINGNET.BE - De bekabelde drone van G4S is een systeem dat urenlang een camera tot een hoogte van 90 m de lucht in kan houden. Dankzij de 100 m lange voedingskabel is de drone steeds verbonden aan het basisstation. Daardoor is de drone niet langer afhankelijk van zijn batterij en wordt ook de kans op verlies van controle over de drone geminimaliseerd.

Robby Van Mele, director G4S Secure Solutions: “Op grote evenementen bijvoorbeeld krijgen we een veel beter overzicht en kunnen we zowel onze eigen mensen als de mensen die we helpen veel beter beschermen.”

In totaal beschikt de bekabelde drone over twee camera’s: een overzichtscamera en een thermische camera. Met de overzichtcamera kunnen we heel gedetailleerde beelden maken en kan er ingezoomd worden tot op het kleinste detail over een afstand van wel 2 km.

Zo kan een drone dus helpen om toezicht te houden op grote terreinen, mensenstromen te monitoren en incidenten snel te identificeren en lokaliseren. De videobeelden worden via een beveiligde verbinding doorgestuurd naar het basisstation, waardoor het systeem geen last heeft van verstorende radiosignalen.