3,5 miljoen euro voor 21 projecten rond City of Things

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters maakt 3,5 miljoen euro vrij voor 21 projecten waarbij het IoT wordt gebruikt om oplossingen te zoeken voor maatschappelijke uitdagingen.

Trefwoorden: #gemeente, #innovatie, #Internet of Things, #IoT, #Philippe Muyters, #projecten, #smart city, #steden, #Vlaanderen

Lees verder

nieuws

( Foto: stnazkul / 123RF Stockfoto )

ENGINEERINGNET.BE - De bedoeling van deze ondersteuning is dat steden of gemeenten via deze "City of Things" kunnen samenwerken, kosten en expertise kunnen delen en toepassingen over heel Vlaanderen kunnen worden uitgerold.

Het Internet of Things (IoT) houdt in dat apparaten via sensoren worden verbonden met het internet. Dat biedt mogelijkheden om het leven aangenamer te maken. Voorbeelden zijn slim parkeren, efficiƫnt energieverbruik of het meten van de luchtkwaliteit.

Vorig jaar al bouwden Vlaanderen, onderzoekscentrum imec en de stad Antwerpen samen City of Things uit, waarbij in Antwerpen de technologie door gebruikers in de praktijk wordt getest en aan een open digitaal platform wordt gewerkt.

Minister Muyters lanceerde daarop in oktober vorig jaar een projectoproep om het project naar de rest van Vlaanderen door te trekken. Deze oproep leverde uiteindelijk 21 concrete projecten op met nieuwe, ingenieuze oplossingen (zie ook lijst hieronder).