Biocartis sluit joint venture met Chinees diagnostiekbedrijf

Biocartis Group en het Chinese Guangzhou Wondfo Biotech kondigen een joint venture aan, gericht op de commercialisatie van het diagnose (MDx) Idylla platform op het vasteland in China.

Trefwoorden: #Biocartis, #diagnostiek, #Guangzhou Wondfo Biotech, #joint venture, #kanker, #MDx Idylla platform, #Wondfu

Lees verder

Techniek

( Foto: Biocartis )

ENGINEERINGNET.BE - De Chinese MDx (geautomatiseerde moleculaire diagnose) markt is een van de snelst groeiende ter wereld en zal naar verwachting een totale waarde hebben van 1,67 miljard euro tegen eind 2022.

Deze marktgroei wordt onder andere gedreven door een stijgend aantal kankergevallen in China, met meer dan 4 miljoen gediagnosticeerde kankergevallen in 2015, waarvan longkanker de meest voorkomende is met bijna 800.000 patiënten die elk jaar de diagnose longkanker krijgen in China.

Door het stijgend aantal kankergevallen groeit ook het aantal gerichte en immuno-oncologie behandelingen die voorgeschreven worden met behulp van de resultaten van moleculaire diagnosetests. Zo liepen in China in 2016 al meer dan 500 klinische immuno-oncologie onderzoeken.

Het volledig geautomatiseerde, real-time PCR-gebaseerde MDx Idylla platform van Biocartis zal Chinese laboratoria en ziekenhuizen naar verwachting kunnen voorzien van een unieke oplossing voor snelle en makkelijke toegang tot moleculaire diagnose- biomarker informatie, die het gehele proces van staal tot resultaat doorloopt binnen de 150 minuten.

Bovendien kan dat platform zowel RNA als DNA analyseren en werkt het rechtstreeks, met minder dan twee minuten hands-on tijd, met zowel vast tumorweefsel als vloeibare biopsiestalen, inclusief FFPE7-tumorstalen.

De joint venture zal 50% eigendom zijn van Biocartis en 50% eigendom van Wondfo. Om de initiële kosten voor onder andere de productregistratie van de joint venture te dekken, zullen beide partijen in verschillende tranches een totaal van 14 miljoen euro financiering met eigen vermogen voorzien.


Het finaliseren van deze samenwerking is onderhevig aan bepaalde gebruikelijke closing voorwaarden. De joint venture zal naar verwachting zijn operationele activiteiten lanceren tegen einde 2018.