POM Limburg stoomt Limburg klaar voor Industrie 4.0

Samen met VLAIO lanceert POM Limburg een nieuw initiatief: Co-creatie noord. Doel is om Noord-Limburgse bedrijven te versterken door gerichte samen ­werkings ­trajecten op te starten

Trefwoorden: #co-creatie, #Industrie 4.0, #Limburg, #POM Limburg, #VLAIO

Lees verder

nieuws

( Foto: POM Limburg )

ENGINEERINGNET.BE - Dit nieuwe initiatief moet Noord-Limburgse bedrijven actief stimuleren en samenbrengen met andere bedrijven, die oplossingen hebben voor hun uitdagingen.

Wat voor de ene afval is, kan een grondstof zijn voor een ander bedrijf, en vaak weten ze dat niet van elkaar. Een ander beoogd resultaat van die co-creatie is dat door onderlinge samenwerkingen er extra nieuwe diensten kunnen worden aangeboden met omzetverhogend of verder klantenbindend resultaat.

Bij het uittesten van diverse formats om bedrijven te laten samenwerken, is de conclusie dat co-creatie als samenwerkingsvorm de meeste optimale slaagkansen geeft. POM Limburg en VLAIO nemen samen de rol van procesbegeleider van dit initiatief op zich.

Co-creatie noord moet de invoering van Industrie 4.0 in de Noord-Limburgse bedrijven versnellen. Industrie 4.0 staat voor nieuwe technologieën en concepten binnen de kennis- en maakeconomie. Het verwijst ook naar de doorgedreven digitalisering van de industrie.

In eerste instantie wordt in dit project gefocust op 4 concrete thema’s (klik op een thema voor meer informatie): Recycling logistics, Slimme maak, Slimme producten / diensten en BIM.

Er worden 4 thematische info-avonden georganiseerd verspreid over Noord-Limburg om bedrijfsleiders te informeren en het win-win potentieel voor alle partijen te schetsen.

Hierna zal het intensievere co-creatie proces van start gaan waarbij op maat van thema en noden specifieke processen worden opgezet.