Rackmount-systemen voor veeleisende industriële toepassingen en IoT

Kontron, sterk in IoT/Embedded Computing, trekt zijn portfolio van industriële en embedded servers open met de KISS V3 CFL Rackmount Server voor veeleisende toepassingen en omgevingen.

Trefwoorden: #KISS V3 CFL inschuifservers, #Kontron, #MES, #Rackmount-systemen, #SCADA, #server

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Kontron )

ENGINEERINGNET.BE - Hoge temperaturen, schokken of trillingen deren deze krachtpatser niet. Ook de Kontron KISS V3 CFL rekmontagesystemen zijn geschikt voor continu gebruik in uitdagende industriële omgevingen.

Denk aan SCADA/MES-toepassingen, AI en machine learning maar ook het analyseren van medische beeldvorming, bijvoorbeeld. Momenteel is de KISS V3 CFL Rackmount-server beschikbaar in de versie 2U en de 2U Short in het MicroATX-formaat én de 4U in het ATX-formaat.

De Kontron KISS V3 CFL inschuifservers hebben naast een efficiënte, thermische beveiliging, een onderhoudsvrij en soepel configureerbaar ontwerp. Ze werken ‘stil’ en kunnen gedurende langere tijd 24/7 operaties aan.

Met hun IntelR XeonR E-2100 of achtste Gen IntelR Core (TM) i7 / i5 / i3-processoren met twee tot zes kernen op een FCLGA1151-socket met IntelR C246-chipset, hun schaalbaarheid en optionele integratie van TSN-functionaliteit (Time Sensitive Networking) zijn deze KISS V3-servers ook best geschikt voor IoT-toepassingen.

Het flexibele, modulaire ontwerp maakt ze eenvoudig aanpasbaar. Onderhoud wordt alvast gereduceerd dank zij de mogelijkheid om ventilatoren, filtermatten en aandrijvingen gereedschapsvrij te vervangen.

De KISS V3 CFL Rackmount Servers zijn ontworpen om het lang uit te zingen. Dat mag ook blijken uit een gegarandeerde productbeschikbaarheid van ten minste vijf jaar en een betrouwbaar lifecycle management voor opvolgersystemen. Ze zijn ook Microsoft Azure gecertificeerd en ondersteunen TPM V2.0 encryptie voor een veilige verbinding met de cloud.

Optioneel kan de Kontron APPROTECT Security-oplossing geïntegreerd worden die IP- en copy/reverse engineeringbescherming biedt. Daartoe combineert het een Wibu-Systems beveiligingschip met een specifiek ontwikkelde software.

Met het Kontron APPROTECT licentiesysteem zijn ook nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk, zoals "betalen per gebruik", demo versies voor beperkte tijdsperioden, of activerings-deactiveringsfuncties.

De Kontron KISS 2U Short V3 CFL, KISS 2U V3 CFL en KISS 4U V3 CFL
Rackmount Servers komen met wee Gigabit Ethernet-poorten en tien USB-poorten, vier DIMM-sockets met maximaal 64 GB ECC-opslag. Afhankelijk van het ontwerp beschikken ze voorts over een interne 2,5-inch of 3,5-inch schijf en een M.2 2280 PCIe-schijf, met slots voor SSD- of hardeschijf-stations met of zonder RAID, evenals een dvd-drive. Het systeem kan verder uitgebreid worden via tot zeven PCI-slots.




Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.