BM Engineering heeft Studiebureel Stranger overgenomen

BM Engineering bevestigt de overname van het Antwerpse Studiebureel Stranger, gespecialiseerd in de studie en het ontwerp van waterkundige constructies en aanlegsteigers.

Trefwoorden: #blast proof en project engineering, #BM Engineering, #ingenieursbureau, #overname, #stabiliteitsstudies, #structurele engineering, #Studiebureel Stranger, #waterbouwkundige constructie

Lees verder

Techniek

( Foto: Studiebureel Stranger )

ENGINEERINGNET.BE - Studiebureel Stranger werd in 1973 opgericht door Frans Stranger, in 1992 opgevolgd door zoon Chris Stranger.

Het bureau telt 4 medewerkers en is gespecialiseerd in stabiliteitsstudies, structurele engineering, blast proof en project engineering, en waterbouwkundige constructies. Deze laatste activiteit was vorig jaar goed voor 80 procent van de omzet.

Dit bedrijf is een vaste waarde in de uitbouw van de haven van Antwerpen, maar wordt ook vaak door buitenlandse havens over de hele wereld geconsulteerd.

Jan Leye, senior vennot bij BM Engineering: “Als familiaal gegroeid bedrijf sluit ons DNA dan ook nauw aan bij dat van Studiebureel Stranger. Bovendien kenden we hun goeie reputatie”.

“Onze afdeling Civil Engineering werkte de voorbije jaren immers mee aan de uitbouw van tankenparken in de Antwerpse haven. Daarbij zorgden wij voor het ontwerp van de faciliteiten aan land, terwijl Studiebureel Stranger instond voor de aanmeerkades.