Imec en Scale-Ups.eu lanceren nieuw accelerator­programma

Imec bundelt de krachten met Scale-Ups.eu (een wereldwijd ecosysteem dat de groei van scale-ups stimuleert) om buitenlandse tech scale-ups, die de Europese markt willen betreden, te helpen.

Trefwoorden: #accelerator, #acceleratorprogramma, #imec, #scale-up, #Scale-Ups.eu, #start-up, #Supernova

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Dit acce­lera­tor­pro­gram­ma, dat deze week wordt gelanceerd op SuperNova in Antwerpen, en dat ondersteund wordt door Flanders Investment & Trade (FIT).

Om Vlaanderen als spil van innovatie op de kaart te zetten en jobkansen te creëren, is het belangrijk om groeiende tech bedrijven te stimuleren om zich hier te vestigen. Het doel van het imec.scale-up programma is buitenlandse scale-ups begeleiden zodat ze sneller hun weg vinden in het lokale ecosysteem en succesvol kunnen uitbreiden naar de Europese markt, idealiter met België als uitvalsbasis.

Meer concreet wordt een intensief programma van acht weken aangeboden, bestaande uit workshops, coaching en netwerkopportuniteiten. Zo krijgen de bedrijven de kans om een netwerk uit te bouwen en inzicht te verwerven in de Europese business cultuur, privacyvoorwaarden, fiscale wetgeving, subsidiemogelijkheden, enz.

Het programma richt zich tot tech scale-ups die al sterk gegroeid zijn in hun thuismarkt en klaar zijn voor de Europese markt. België fungeert daarbij als een testmarkt en toegangspoort tot de rest van Europa.

De eerste call voor dit scale-up programma zal in het voorjaar van 2019 gelanceerd worden.