Engineering studenten uitgedaagd tijdens Olympiade

Om bruggen te bouwen tussen de industrie en het onderwijs lanceert EPLAN dit najaar een Olympiade voor engineering studenten, om deze warm te maken voor elektrisch ontwerp en engineering.

Trefwoorden: #elektrisch ontwerp, #engineering, #EPLAN, #Olympiade

Lees verder

Opleiding

( Foto: screen video EPLAN )

ENGINEERINGNET.BE - Deze Olympiade is een wedstrijd, die ingericht wordt voor bachelorstudenten die een technische richting volgen en in hun laatste jaar zitten. In totaal hebben zich vijf Vlaamse hogescholen ingeschreven (UCLL Diepenbeek, Thomas More Geel, AP Antwerpen, Odisee Gent en Vives Kortrijk).

De wedstrijd vindt plaats in het eerste semester van academiejaar 2018-2019 en loopt over drie rondes. Daarin wordt zowel de theorie- als praktijkkennis van de deelnemers getest. De grote finale gaat door op een nog geheime locatie in het buitenland.

Robby Doumen, Managing Director EPLAN Software & Services België: “Deze Olympiade is een perfect voorbeeld van hoe we onderwijs en industrie samenbrengen. We voorzien zelf opleidingsmomenten en ook op school worden de studenten klaargestoomd voor de wedstrijd. Op die manier willen we studenten een stevige basiskennis meegeven, zodat zij goed voorbereid zijn op het bedrijfsleven.”

De winnaar van deze Olympiade krijgt een vast contract aangeboden bij het bedrijf zelf.