Oostendse haven ontwikkelt internationale offshore wind bedrijvencluster

Haven Oostende heeft geïnvesteerd in een nieuwbouw op de REBO terminal, waar ondertussen windenergie­bedrijven Norther en Siemens Gamesa Renewable Energy zich gevestigd hebben.

Trefwoorden: #bedrijvencluster, #Haven Oostende, #investering, #nieuwbouw, #Norther, #REBO terminal, #Siemens Gamesa Renewable Energy, #windenergiebedrijven

Lees verder

Nieuws

( Foto: Haven Oostende )

ENGINEERINGNET.BE - Op de REBO terminal in Haven Oostende is het een af- en aanlopen van technici die naar zee vertrekken om het dagelijks onderhoud aan de windturbines uit te voeren.

CTV’s (crew transfer vesssels) komen de technici oppikken aan speciaal daarvoor voorziene pontons. Dagelijks varen zo’n 20-tal CTV’s met elk gemiddeld 12 mensen aan boord in en uit de haven van Oostende.

Om zich te profileren als internationale offshore wind bedrijvencluster werd geïnvesteerd in een gloednieuw gebouw. Twee internationale bedrijven uit de windenergiesector, Siemens Gamesa Renewable Energy en Norther, namen er al hun intrek. Eenmaal volledig operationeel zullen zij samen 35 lokale mensen tewerkstellen.

Haven Oostende opteerde voor een veel groter gebouw dan er contracten waren. De offshore windmarkt in Oostende is in volle expansie en het havenbestuur anticipeert daarop door nu al extra magazijnen en kantoren te voorzien.

Voor de andere ruimtes zijn er vergaande contacten zodat de haven zich sterk maakt dat die begin volgend jaar ook bezet zijn. In totaal herbergt de nieuwbouw 900 m² magazijnruimte en 2.100 m² kantoren.