WinWinner haalt 10 miljoen euro aan financiering op

Het Gentse WinWinner, gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven naar hun groeifinanciering, overschreed in september de kaap van 10 miljoen euro aan opgehaalde financiering.

Trefwoorden: #groeifinanciering, #kapitaal, #start-up, #Startit@KBC, #WinWinner

Lees verder

Techniek

( Foto: WinWinner )

ENGINEERINGNET.BE - Vlaamse groeibedrijven kunnen of willen niet altijd bij hun bank aankloppen als het gaat om het aantrekken van financiering.

Net geen drie jaar geleden begon WinWinner met de uitwerking van een oplossing voor dit probleem en ontwikkelde een one-stop-shop-begeleiding voor bedrijven die via verschillende financieringsvormen (winwinleningen, gewone leningen, kapitaalsinvesteringen, crowdfunding, bankleningen…) financiële middelen willen aantrekken. De onderneming begeleidt de bedrijven in dit traject van A tot Z.

De start-up maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die innovatieve ideeën en schaalbare businessmodellen ondersteunt.

Dat er nood was aan zo’n oplossing, bewijzen de vele initiatieven rond (alternatieve) financiering in Vlaanderen. In minder dan drie jaar werd werd bij meer dan 500 investeerders en financiële partijen in totaal 10 miljoen euro aan financiering opgehaald, waarvan 9 miljoen in de laatste 17 maanden werd gerealiseerd.

Enkele van de gefinancierde bedrijven zijn ondertussen gekende namen in het Vlaamse ondernemerslandschap. Zo haalde Wim Ballieu, bekend van de Balls & Glory-restaurants, in een mum van tijd meer dan 200.000 euro op. Ook werd ’s werelds eerste volledig elektrische speedboot, gefabriceerd door Liso, gefinancierd via verschillende business angels.

Het gezonde Vlaamse ondernemersklimaat blijkt in ieder geval ook uit het nog steeds groeiende aantal bedrijven dat bij WinWinner aanklopt, de laatste zes maanden alleen al waren dat er meer dan 500.