Netwerken rond industriële productontwikkeling op Prototyping - uitnodiging

Wie actief is in industriële productontwikkeling en wil weten hoe er van een idee naar productieklaar design gegaan wordt, moet op 7 of 8 november in Kortrijk komen netwerken op Prototyping.

Trefwoorden: #Kortrijk Xpo, #netwerkevent, #Prototyping, #vakbeurs

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Prototyping besteedt aandacht aan de diverse technologieën, materialen, software, tools en technieken voor het materialiseren van je ideeën of productconcepten,… En dit van het idee tot en met de realisatie van een business model en het produceren in kleine series of van een nulserie.

Tijdens Prototyping, een organisatie van Kortrijk Xpo in samenwerking met Howest – Industrial Design Center, maak je kennis met exposanten die de focus leggen op het tastbaar maken van ideeën, nog voor de eigenlijke productiestart in grote series.

Ze doen dit op een manier die niet louter op technologie is gericht. Op deze vakbeurs gaat het immers over het naar buiten brengen van een breed aanbod aan technologieën, materialen, tools en technieken op één en dezelfde plaats, waarbij het totale productontwikkelingsproces als leidraad dient.

Op de beursvloer maken zowel professionele creatievelingen als vertegenwoordigers uit de maakindustrie kennis met wat er voorhanden is op het vlak van slimme oplossingen voor de realisatie van een productidee tot aan de productie in kleine volumes en de marktintroductie.

Dit zijn onder meer additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, (nieuwe) materialen, elektronica, ontwerpmethodologieën, trendwatching, creativity tools, patenten, enzovoort.

Omkaderend programma
De exposanten vormen het kloppend hart van een beurs, maar dezer dagen moet je als organisatie heel wat meer aanbieden dan dat. Daarom dat er voor deze vierde editie zo mogelijk nog méér is ingezet op extra initiatieven die ervoor zorgen dat je het maximale haalt uit je beursbezoek:

Praktische info
Prototyping vindt plaats op 7 en 8 november 2018 in hal 6 van Kortrijk Xpo.
Gratis toegang voor professionals, mits online voorregistratie op www.prototypingxpo.com.