Klein maar fijn: JUMO dTRANS T08 en S08

Achter de JUMO dTRANS T08-serie en de JUMO dTRANS S08-serie bevindt zich een omvangrijk portfolio van negen meetomvormers en 13 signaal-scheidingsomzetters.

Trefwoorden: #DIN-rail, #dTRANS, #JUMO, #meetomvormer

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Alle producten blinken uit door hun hoge nauwkeurigheid en isolatievastheid in een slanke behuizing en overtuigen door een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Kostenbesparend
De temperatuurmeetomvormers en signaal-scheidingsomzetters uit de serie zijn slechts zes millimeter breed. Ze kunnen op standaard DIN-rails of speciale stroomrails gemonteerd worden zonder dat er met ventilatieruimte rekening hoeft gehouden te worden. Dit bespaart waardevolle ruimte bij de inbouw.

Andere bijzonderheid is de snelle ingebruikname ter plaatse, ook zonder PC of set-up programma. Per DIP-schakelaar kunnen meer dan 1.000 verschillende meetbereiken bij de temperatuurmeetomvormers of de gewenste signaalkarakteristiek bij de signaalkeuze eenvoudig ingesteld worden.

Tegelijkertijd onderscheiden de apparaten zich door hun hoge nauwkeurigheid en een zeer goede galvanische scheiding. De basisnauwkeurigheid bedraagt 0,05% in alle beschikbare signaalbereiken. Een galvanische scheiding van 2,5 kV AC is voor alle apparaten getest. Bij bekabeling zijn de kabelklemmen tegen spanningen van ±31,2 V DC beschermd.

Snelle reactietijd
Met een reactietijd van minder dan 30 milliseconden bij de temperatuur-meetomvormer en minder dan zeven milliseconden bij de signaalomvormers is bij procesmetingen een snelle signaalomschakeling voor het hoofdsysteem gegarandeerd. Daarmee zijn de meetomvormers geschikt voor snel veranderende signalen, zoals bijvoorbeeld thermo-elementsensoren en de signaalomvormers/galvanisch gescheiden voedingen voor de tweedraads-meetomvormer.

Breed inzetbaar
De meetomvormers zijn inzetbaar in een ruim omgevingstemperatuurbereik van -25 tot +70°C. Ze kennen ook een uiterst geringe temperatuurdrift bij signaalbewerking. De hoge isolatievastheid van 2,5 kV AC garandeert een stabiele meting bij kritische sensor-signaalpotentieelkoppelingen. De omvangrijke keuren zoals UL, DNV GL, ATEX en IECEx, zorgen voor toepassingen in veel verschillende applicaties en industrieën.


www.jumo.beBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.