Jan De Nul Group bestelt geavanceerde monopile gripper bij Huisman

Het gaat om de levering van de meest geavanceerde monopile gripper tot op heden, die zal worden gebruikt voor de installatie van de monopiles voor windmolenparken, zoals Northwester 2.

Trefwoorden: #Huisman, #Jan De Nul Group, #monopile gripper, #Northwester 2, #Pim Overes, #Vole au vent, #windmolenparken

Lees verder

Techniek

( Foto: Huisman )

ENGINEERINGNET.BE - De monopile gripper is modulair en op maat gemaakt, en uniek in zijn capaciteit en veelzijdigheid. Dit maakt het mogelijk de gripper in te zitten bij bestaande projecten en bij toekomstige projecten waarvan de specificaties nog moeten worden bepaald.

De levering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019, waarna installatie zal plaatsvinden op het windturbine installatie schip 'Vole au vent'. Jan De Nul Group zal de gripper onder meer gaan gebruiken voor het installeren van de monopiles voor diverse windmolenparken, zoals de Northwester 2.

De flexibiliteit maakt de gripper tot een ongeëvenaard stuk ‘mission equipment’, waarmee het bedrijf in staat is om op een efficiënte wijze de constructie van offshore wind turbine projecten uit te voeren.

Pim Overes, COO bij Huisman (Nederland), zegt: “We zijn heel blij met de gunning van dit contract. Voortbouwend op het succes van onze hoogwaardige hijsmiddelen voor de installatie van offshore wind turbines, hebben we een serie innovatieve en veelzijdige installatiemiddelen voor de offshore wind industrie geïntroduceerd."

"Het innovatieve ontwerp van deze middelen zijn de start geweest van een intensieve samenwerking tussen de technische en operationele teams van onze beide bedrijven," aldus Overes.

"Dit heeft inmiddels geleid tot een vaststaande verbintenis voor de levering van onze monopile gripper.”