Groot succes voor Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power

De Brabanthallen in Nederland vormden onlangs het epicentrum van de Nederlandse energietransitie. Centraal thema van deze vakbeurs was de verduurzaming van Nederland.

Trefwoorden: #Ecomobiel, #energietransitie, #Industrial Heat & Power, #Vakbeurs Energie, #zero emission

Lees verder

nieuws

( Foto: 54events )

ENGINEERINGNET.BE - Met zo’n 15.000 zakelijke bezoekers, meer dan 350 betrokken bedrijven en brancheorganisaties en een inhoudelijk programma, waren de Vakbeurs Energie, Ecomobiel en Industrial Heat & Power een groot succes.

Vakbeurs Energie was een zakelijke beurs voor professionals die werken met warmte, elektriciteit en energiebesparing. Particulieren zonder persoonlijke uitnodiging verkregen deze editie slechts toegang indien zij betrokken zijn bij VvE’s, coöperaties of andere wijkinitiatieven. Toch trokken de beurzen dit jaar gezamenlijk bijna 3% meer bezoekers dan vorig jaar.

De 10e editie van Ecomobiel stond in het teken van ‘zero emission’: naast een beursvloer vol koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit en oplossingen specifiek voor de stedelijke logistiek vonden er diverse seminars plaats over o.a. mobility as a service (MaaS), smart charging en zero emissie stadslogistiek.

Ook veel bedrijven gaven extra inhoud aan hun deelname als exposant. Zo faciliteerde ABB op het hoofdpodium van Vakbeurs Energie de paneldiscussie ‘Nederland energieneutraal; we komen verder door te doen!’ onder leiding van Pernille La Lau en organiseerden exposanten Eco Steam and Heating en Blue Terra in het theater van Industrial Heat & Power symposia over waterstof en industriële elektrificatie.