Luchthaven Charleroi en Telenet gaan samenwerken op IoT-vlak

Brussels South Charleroi Airport (BSCA) en Telenet hebben een strategisch samen­werkings­verband ondertekend op het vlak van IoT (Internet of Things). Deze samenwerking loopt 5 jaar.

Trefwoorden: #Brussels South Charleroi Airport, #IoT, #luchthaven, #samenwerking, #slimme parking, #smart, #Telenet, #wifinetwerk

Lees verder

Techniek

( Foto: © Catherine d’Eletto )

ENGINEERINGNET.BE - Elke dag vinden bijna 25.000 passagiers de weg naar BSCA. Om de reizigers en bezoekers die van zijn infrastructuur gebruikmaken een nog betere ervaring aan te bieden, wil de groep nu een nieuwe stap in zijn ontwikkeling zetten en uitgroeien tot een echte smart airport. Telenet van zijn kant wil een actievere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van digitale projecten in Wallonië.

Beide ondernemingen hebben nu besloten om over een periode van vijf jaar een strategische samenwerking aan te gaan. Samen willen ze een nieuw ecosysteem opzetten dat de ontwikkeling van IoT-gebaseerde oplossingen mogelijk moet maken waarmee bijvoorbeeld de app ‘CRL Airport’ kan worden uitgebreid.

Deze app, die BSCA in juni van dit jaar lanceerde, zal een centrale rol spelen binnen de passagierservaring en wordt een bron van gegevens die voor de luchthaven van het grootste belang zijn.

De voornaamste doelstelling van deze samenwerking bestaat er verder in om de werking van de luchthaven te optimaliseren en de totaalervaring van de passagier met behulp van digitale oplossingen te verbeteren.

Zo zal er werk gemaakt worden van de ontwikkeling van slimme parkeersystemen (smart parking), de optimalisatie van het publieke wifinetwerk en het analyseren van de locatiegegevens van de bezoekers.


Op de foto: Jean-Jacques Cloquet (BSCA), John Porter (Telenet), Pierre-Yves Jeholet (Waals Minister van Economie en Digitaal)