die Keure realiseert hernieuwbare energie projecten dankzij werknemers

Werknemers van Drukkerij die Keure investeren, via de aankoop van coöperatieve aandelen van GreenPulse, mee in de installatie van een zonnedak op het bedrijfsgebouw.

Trefwoorden: #coöperanten, #coöperatieve, #die Keure, #Greenpulse, #hernieuwbare energie, #zonne-energie, #zonnedak, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: GreenPulse - die Keure )

ENGINEERINGNET.BE - Op het dak van Drukkerij die Keure, met een oppervlakte van 8.800 m², komen 1.605 zonnepanelen. Ze zullen per jaar 424,123 kWh aan energie genereren.

Door deze ingreep wordt 16% van het elektriciteitsverbruik van de drukkerij groen en wordt per jaar 142 ton aan CO2 vermeden. De installatie wordt aangesloten in het eerste kwartaal van 2019.

Het Vlaams Energieagentschap toonde met de studie ‘Zon op mijn werk’ aan dat bedrijven die medewerkersparticipatie nastreven voor één enkel zonneproject beter af kunnen zijn bij een bestaande coöperatieve in plaats van zelf een coöperatie op te richten.

Die Keure koos voor het Gentse bedrijf GreenPulse, dat de mogelijkheid aan particulieren biedt om mee te investeren in hernieuwbare energieprojecten en te delen in de opbrengsten ervan. Participanten kunnen uitkijken naar een rendement tussen 3 en 6%.

Naast de installatie van het zonnedak, zullen er voor de drukkerij nog hernieuwbare energie toepassingen gerealiseerd worden. Er zullen ook laadpalen voor elektrische voertuigen geïnstalleerd worden en er wordt een dossier voorbereid om met investeringssteun van de Vlaamse overheid een middelgrote windmolen te plaatsen.