• 30/10/2018

Endress+Hauser breidt de productie van temperatuur- en systeemproducten uit

Endress+Hauser heeft onlangs meer dan 10,4 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe, ultramoderne productiefaciliteit van 4.800 vierkante meter in het Duitse Nesselwang.

Trefwoorden: #Endress+Hauser, #Nesselwang, #productie, #productiefaciliteit, #systeemproducten, #temperatuurproducten

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het gebouw bevat nieuwe productie- en kantoorruimte, naast technologie en gemeenschappelijke ruimtes. Met deze uitbreiding investeert de Endress+Hauser Group verder in duurzame groei. De uitbreiding werd gedreven door de groeiende vraag naar innovatieve temperatuurtechnologie en systeemproducten, evenals de introductie van nieuwe productlijnen.

"We investeren voortdurend in onze competentiecentra om overtuigende oplossingen te ontwikkelen voor onze klanten en om de productie-efficiëntie te verhogen," zei Matthias Altendorf, CEO van de Endress+Hauser Group, tijdens de inwijdingsceremonie, die werd gehouden op vrijdag 26 oktober 2018, in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven, en de Endress+Hauser medewerkers.

In veel processen is temperatuur een meetparameter met een grote invloed op de productkwaliteit. "We zullen onze temperatuur- en systeemproductportfolio blijven uitbreiden en vervolledigen, zodat we onze klanten ook in de toekomst optimaal kunnen bedienen. Om dat te doen, hebben we extra ruimte nodig voor onderzoek en ontwikkeling, productie, logistiek en kwaliteitszorg, die dit nieuwe gebouw biedt," zei Harald Hertweck, Managing Director van het Endress+Hauser competentiecentrum voor temperatuurmeettechnologie.

Duurzame expansie
Het nieuwe gebouw is een blikvanger met een indrukwekkende, intelligente architectuur met een schuine gevel die bescherming biedt tegen de zon, plus glazen fronten die een overvloed aan licht binnenlaten. Het nieuwe gebouw beschikt ook over een concept voor duurzame energie, waaronder een op het dak geïnstalleerd fotovoltaïsch systeem dat voldoende elektriciteit levert om de basisproductie-belasting volledig te voeden. E-bike oplaadstations onderstrepen verder de nadruk op duurzaamheid.

Terwijl het gebouw werd gebouwd, werden de productie- en logistieke processen ook geoptimaliseerd en gestructureerd in overeenstemming met Lean Principles en de One Piece Flow-aanpak. Deze structuur stelt het competentiecentrum in staat om de individuele verantwoordelijkheid van de werknemers te vergroten, meer flexibiliteit aan het productieproces toe te voegen en optimaal gebruik te maken van de capaciteit van de machines en operationele middelen.

Competentiecentrum voor temperatuurmeettechnologie en systeemproducten
Endress+Hauser Wetzer, het competentiecentrum van de Endress+Hauser Group voor temperatuurmeettechnologie en systeemproducten, met hoofdkantoor in Nesselwang, Duitsland, exploiteert vijf extra productievestigingen in Pessano (Italië), Greenwood, Indiana (VS), Suzhou (China), Aurangabad (India) en Benoni (Zuid-Afrika).

Het bedrijf ontving dit jaar verschillende prijzen voor de iTHERM TrustSens, 's werelds eerste zelf-kalibrerende thermometer. Naast awards in Frankrijk (Mesures, CFIA) en de Tsjechische Republiek (Zlatý Amper), was Endress+Hauser ook de winnaar van de HERMES AWARD, een gerenommeerde industriële prijs (Hannover Messe), alsook de AMA Innovation Award tijdens de SENSOR+TEST-beurs in Nürnberg, Duitsland.


Voor meer informatie:
Endress+Hauser Belgium nv/sa
Kris Ameryckx
Carlistraat 17 -19, B-1140 Brussel
Kris.ameryckx@be.endress.com - +32 477 791 867

 Lees méér over: Endress+Hauser



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.