Cefic reikt Responsible Care Awards 2018 uit

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Europese chemiefederatie Cefic werden de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze European Responsible Care Awards 2018.

Trefwoorden: #awards, #BASF, #Cefic, #chemiefederatie, #essenscia, #gezondheid, #milieuzorg, #Responsible Care Award, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cefic )

ENGINEERINGNET.BE - De jaarlijkse Responsible Care Award bekroont initiatieven die de veiligheid, gezondheid en milieuzorg in de Europese chemiesector bevorderen en een transparante communicatie over producten en processen stimuleren.

In de categorie van de nationale chemiefederaties (National Associations Award) kwam essenscia (foto) als winnaar uit de bus voor de VLARIP- en WALRIP-projecten die uniek zijn in Europa. Al ruim tien jaar zet de federatie zich zo in om bedrijven, in het bijzonder kmo’s, te begeleiden bij de implementatie van de REACH- en CLP-wetgevingen voor een veilig gebruik van chemische stoffen.

BASF ontving de Chemical Safety Award voor zijn succesvolle meerjarige programma om de veiligheid van nanomaterialen aan toezichthouders en NGO's aan te tonen.

Reckhaus heeft de Environmental Responsibility Award gewonnen voor haar innovatieve project 'Insect Respect', dat ecologische compensatie biedt voor de insecten die gedood werden door een biocide.

De Sustainability Workplace Award ging naar Versalis voor hun veiligheids- en gedragsmodel als hulp om de veiligheidscultuur en -ethiek bij hun medewerkers te verbeteren in al hun vestigingen.