Winnaars European Social Innovation Competition 2018 bekend

De competitie, een organisatie van de Europese Commissie, kreeg als thema 'RE: THINK LOCAL' en beloond projecten die sociale innovaties en ideeën voor ondernemerschap stimuleren.

Trefwoorden: #European Social Innovation Competition, #Europese Commissie, #incubator, #innovatie, #jongeren

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De winnende projecten zijn Ulisse, HeritageLab en Career Bus. Elk project won een prijs van 50.000 euro voor de verdere ontwikkeling en implementatie van de ideeën. Daarnaast ontvingen ze ook een trofee van de kunstenaar William Amor en ontworpen met gerecyclede materialen.

Europees commissaris Elzbieta Bienkowska: "Proficiat aan alle winnaars. Zij creëren kansen waar de meesten alleen maar uitdagingen zien. De Europese Commissie zet zich in om jongeren mondiger te maken bij het vormgeven van een betere toekomst voor zichzelf en Europa als geheel. "

De winnende projecten:

  1. Ulisse (Italië) is het allereerste Europese digitale platform waarbij dove mensen lokale reiservaringen en vakantiebrochures bundelen en aanbieden voor andere dove mensen. Het doel is om de werkgelegenheid van jonge doven te bevorderen en om internationaal gebarentaal-onderwijs te bevorderen.
  2. HeritageLab (Slovenië) is een project dat gevestigde innovatie-incubatiemethoden aan jongeren in kleine steden leert. Door lokale erfgoedinstellingen en jonge innovators met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden, biedt het een gestructureerd incubatieprogramma.
  3. Career Bus (Roemenië) heeft tot doel loopbaanoriëntatie te bieden aan jongeren in kleine stedelijke en landelijke gebieden die te kampen hebben met werkloosheid en bevolkingskrimp.

Elk jaar kijkt de jury ook terug naar de vorige editie, om de halve finalist te kiezen die tijdens het afgelopen jaar de meeste impact heeft getoond met zijn project.

De impactprijs van 50.000 euro werd toegekend aan Mouse4All (Spanje), een project dat mensen met ernstige fysieke handicaps toegang biedt tot een Android-tablet of smartphone zonder het scherm aan te raken.

De internationale jury bestond dit jaar uit: Mikkel Andersen - Danish Social Innovation Club (Denemarken), Sabine Biesheuvel - BlueCity (Nederland), Tuija Hirvikoski - Laurea University of Applied Sciences (Finland), Mirna Karzen - Social Innovation Lab (Kroatië), Norbert Kunz - Social Impact (Duitsland), Vincenzo Linarello -Goel (Italië), Carina Lopes - d-LAB (Spanje), Klaus Schuch uit Centre for Social Innovation (Oostenrijk), Stavros Tsompanidis - Phee (Griekenland), Taoufik Vallipuram - OuiShare (Frankrijk ) en Magdalena Zawodny-Barabanow - Urbact Network BoostInno (Polen).