Gimv investeert in het Belgische biotechbedrijf

Het Brusselse biotechbedrijf Camel-IDS ontwikkelt innovatieve radiofarmaceutica tegen kanker. het bedrijf haalde onlangs in een serie A-financieringsronde 37 miljoen euro op.

Trefwoorden: #Camel-IDS, #Gimv, #kanker, #kankeronderzoek, #radiofarmaceutica

Lees verder

Techniek

( Foto: atic12 - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Gimv, die samen met V-Bio Ventures deze kapitaalsronde heeft geleid, investeert 6 miljoen euro. De andere investeerders zijn HealthCap, Novo Seeds, Pontifax en BioMedPartners.

Deze financiering, een van de grootste in de Europese biotechsector, moet Camel-IDS toelaten een fase Ib/II-studie uit te voeren met zijn geneesmiddel tegen hersenmetastasen als gevolg van borstkanker. Daarnaast zal de preklinische pijplijn verder worden ontwikkeld.

Camel-IDS werd opgericht in 2014 als spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Het bedrijf ontwikkelt innovatieve radiofarmaceutica, die gebruik maken van antistoffragmenten van kameelachtigen die gekoppeld worden aan radio-isotopen. Voor borstkankerpatiënten met tumoren die een overmatige expressie vertonen van HER2, een eiwit dat celgroei stimuleert, bestaan er nu reeds efficiënte behandelingen.

Van het ogenblik dat er echter uitzaaiingen zijn naar de hersenen, is de kans op volledige langdurige genezing klein. De behandeling van dit bedrijf is erop gericht om dergelijke metastasen doeltreffend te bestralen zonder het gezonde hersenweefsel aan te tasten.

Deze behandeling steunt op het unieke technologieplatform dat gebruikmaakt van de verspreiding van de fragmenten van antistoffen uit kameelachtigen die radio-actief geladen zijn en zeer gericht hun bestraling afgeven.