Belgische en Nederlandse Marine kopen gezamenlijk twaalf mijnenjagers

Naval Group en ECA Group hebben Belgium Naval & Robotics opgezet voor de bouw van deze innovatieve mijnenjagers, waarvoor Flanders Ship Repair onderdelen levert en het onderhoud verzorgt.

Trefwoorden: #Belgium Naval & Robotics, #drones, #ECA Group, #Flanders Ship Repair, #haven, #Johnny Hofman, #mijnenjagers, #Naval Group, #onderdelen, #onderhoud, #robot gestuurd, #Zeebrugge

Lees verder

Techniek

( Foto: Belgium Naval & Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - "Het partnerschap met Flanders Ship Repair illustreert onze sterke band met de Belgische DTIB en onze wens een lange termijn relatie op te bouwen met de Belgische en Nederlandse Marine," vertelt Jean-Michel Orozco, vicevoorzitter Mission System, Drone & Cyber Security bij de Naval Group. DTIB staat voor Defensie, Technologische en Industriële Basis.

Naval Group en ECA Group hebben samen het merk Belgium Naval & Robotics opgezet. Dit voor de ontwikkeling van innovatieve, robot gestuurde mijnenjager schepen, waar ook drones op kunnen landen. De verwachting is dat hier internationale belangstelling voor zal zijn.

Flanders Ship Repair zal verantwoordelijk zijn voor de vervaardiging van mechanische onderdelen en modules voor de mijnenjager schepen, alsmede het onderhoud van de schepen. Het bedrijf is gevestigd in de haven van Zeebrugge, vlakbij de Marinebasis.

"Toen Naval Group en ECA Group mij hun industriële project presenteerden voor de vervanging van de mijnenjagers, heb ik natuurlijk ja gezegd. Ik vond de benadering innovatief en zeer pragmatisch, maar vooral 'Belgium oriented'," licht Johnny Hofman toe, CEO van Flanders Ship Repair.

Flanders Ship Repair is al jaren gespecialiseerd in scheepherstellingen en industrieel onderhoud. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in de gecertificeerde werkplaats van 1.800 m².

De verschillende afdelingen zijn gescheiden en goed uitgerust met hijswerktuigen en machines die bediend worden door gekwalificeerd en bekwaam personeel. De werkplaats is gecertificeerd door Germanischer Lloyd en Bureau Veritas.

De haven van Zeebrugge heeft veel voordelen en mogelijkheden met betrekking tot onderhoud van mijnenjager schepen, zoals snelle toegang tot de haven, flexibiliteit en weinig verkeer. De combinatie van deze elementen voorkomt nodeloos tijdverlies.