Fibricheck wint nu ook Limburgse Innovatie-award

Onlangs zette Voka - Kvk Limburg de meest innovatieve Limburgse bedrijven in de kijker. Een jury selecteerde drie laureaten: ABN Cleanroom Technology, Fibricheck en Isola Belgium.

Trefwoorden: #ABN Cleanroom Technology, #Fibricheck, #Isola Belgium, #Kamer van Koophandel, #Limburg, #VOKA, #ZigZag 2028

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens de Voka conferentie Zigzag 2028 koos het aanwezige publiek, dat voornamelijk bestond uit innovatie-professionals, voor Fibricheck als winnaar van de Limburgse Innovatie-award 2018.

De Hasseltse startup volgt daarmee Arkite op, de Genkse onderneming die vorig jaar de Innovatie Award won.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Limburg: “Deze wedstrijd leert ons dat er veel innovatief potentieel zit in onze Limburgse ondernemingen. Met ons SALVO-actieplan moeten we dat blijven aanmoedigen.”


(bron en foto: Voka - Kvk Limburg)

ACHTERGROND
Uit de 40 ingezonden dossiers selecteerde een professionele jury drie laureaten (één per categorie):

Isola Belgium werd geselecteerd In de categorie ‘Limburgse product-/ diensten innovatie’. Uit het verslag van de jury: “Isola is er dankzij hun innovatiecultuur in geslaagd om een totaalpakket voor te stellen met unieke producten, diensten en bijhorende investeringen en tewerkstelling.”

ABN Cleanroom Technology werd gekozen in de categorie ‘Limburgse procesinnovatie/industrie 4.0’. De jury oordeelde: “Strategische samenwerkingen en innovatieve processen zorgen ervoor dat deze onderneming als pionier andere dienstverleningsmodellen gebruikt om een complex hoogtechnologisch product op een toegankelijke manier aan te bieden.“

In de categorie ‘Meest beloftevolle Limburgse gamechanger/ innovatief businessmodel 2018’ werd de startup Fibricheck geselecteerd. “Een unieke app, waarmee ze de Amerikaanse FDA wisten te overtuigen en klaar zijn om door te breken als innovatieve trendsetter die de gezondheidssector drastisch zou kunnen veranderen”, argumenteerde de jury.

Op de foto (vlnr.):
Cathérine Dreesen (directeur internationalisatie en innovatie, Voka – KvK Limburg), Jo Nelissen (ABN Cleanroom Technology), Bieke Van Gorp (Fibricheck), Herman Reynders (gouverneur), Kim Strauven en Bjorn Verhoeven (Isola Belgium) en Hendrik Essers (vicevoorzitter, Voka – KvK Limburg)