KBC Group wint Startup Accelerator Award 2018

De Europese Commissie reikte onlangs opnieuw awards uit aan bedrijven die zich inzetten voor start-ups. KBC won hierbij de Start-up Accelerator Award voor zijn engagement in Start it @KBC.

Trefwoorden: #accelerator, #Europese Commissie, #KBC, #Start-up Accelerator Award, #Start it @KBC, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: © European Union, 2018 / Source: EC - Audiovisual Service / Photo: Lukasz Kobus )

ENGINEERINGNET.BE - KBC ontving ook één van de twaalf ‘Corporate Startup Stars’ voor de manier waarop het open innovatie in het vaandel draagt en omwille van de deelname aan het Corporate Incubation Program.

Erik Luts, CIO KBC Groep: “Ik ben erg blij met deze erkenning die een mooie bevestiging vormt van de pioniersrol die wij in de Belgische start-up-wereld vervullen, samen met onze partners. Dat soort samenwerking is cruciaal voor het start-up-ecosysteem."

Start it @KBC ontstond in 2014 en dankzij de strategische samenwerking met Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, Mobile Vikings, Telenet en lokale academische partners groeide het project uit tot het grootste start-up-ecosysteem van België.

De accelerator begeleidde onder leiding van oprichter Lode Uytterschaut al meer dan 650 start-ups in Vlaanderen en Brussel en is ook internationaal actief. Start-ups volgen er gedurende drie maanden een acceleratieprogramma en kunnen anderhalf jaar genieten van mentorship, expertise en co-working spaces.


Op de foto: Alle winnaars tijdens de award-uitreiking