• 05/12/2018

Rittal lanceert nieuwe VX25 Blue e+ integratieoplossing

Voormontage is het sleutelwoord. Waar koelaggregaten tot nu toe als aparte componenten werden gemonteerd (bvb. op schakelkasten) maakt een nieuwe plug & play oplossing deze stap overbodig.

Trefwoorden: #integratieoplossing, #kastenbouwer, #Rittal, #VX25 Blue e+

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe geïntegreerde oplossing van Rittal bestaat uit het VX25 modulaire kastsysteem samen met een Blue e+ koelaggregaat en beantwoordt daarmee aan alle voorwaarden voor een verhoogde productiviteit, betrouwbare planning, energie-efficiëntie en slimme IoT-toepassingen.

Studies bevestigen dat circa 72% van de montagetijd van een schakelkast gaat naar de mechanische configuratie en bekabeling. Met een symbiose tussen schakelkast en koelaggregaat kan Rittal dit proces aanzienlijk versnellen. Sturings-, schakelkast- en machinebouwers, zowel als systeemintegratoren en operatoren van installaties en IT-infrastructuren profiteren niet alleen van de wegvallende montagekosten, de hogere planningszekerheid en energie-efficiëntie, maar ook van de eenvoudige integratie in slimme IoT-toepassingen.

De innovatie integreert een koelunit met 1,5 kW vermogen en Blue e+ technologie in één modulair VX25 kastsysteem (800 x 2200 x 600 mm). Daarbij is het koelelement boven in de schakelkast ingebouwd en aan de buitenkant eenvoudig te bedienen via een aanraakscherm. Deze oplossing combineert alle voordelen van het nieuwe VX25 kastsysteem en van de energie-efficiënte Blue e+ koeltechnologie.

Plug & play
De geïntegreerde oplossing wordt als totaalsysteem geleverd waarbij de koelunit, deurschakelaars en bekabeling aansluitklaar geïnstalleerd zijn. De montagekosten van de koeling vallen daardoor volledig weg en monteurs kunnen meteen beginnen met de configuratie van de kast.

Bovendien worden mogelijke bewerkingsfouten en het risico op foutieve uitsnijdingen, die vaak voorkomen bij de retrofit van een extern koelapparaat, uitgesloten. De hoge beveiligingscategorie IP 54 blijft behouden, wat bij de installatie van een koelingsoplossing niet zo evident is. Al bij al kan de gebruiker zeker zijn dat hij een performant totaalsysteem krijgt waarbij hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over de klimatisatie.

Aangezien het geïntegreerde koelaggregaat werkt met de nieuwe Blue e+ technologie, wordt steeds precies die koelprestatie geleverd die op dat moment nodig is. Bij een laag warmteverlies of bij koele omgevingstemperaturen volstaat een zuiver passieve koeling via de warmteleiding. Voor het onderhoud zijn rails voorzien om het koelaggregaat vlot naar voor te kunnen schuiven, zodat alle componenten eenvoudig toegankelijk zijn.

Betrouwbare planning
Om een efficiënte planning te kunnen verzekeren, staat de digitale tweeling van de Blue e+ geïntegreerde oplossing ter beschikking in het EPLAN Data Portal. Deze EPLAN Pro Panel engineeringtool helpt gebruikers bij de virtuele configuratie in 3D. Bij vragen over klimaatcontrole, is er ondersteuning door de functie “Thermal Design Integration” in EPLAN Pro Panel.

Het helpt planners om een grafische weergave te maken van ventilatietechnische sperruimtes, geoptimaliseerde klimaatcontrolezones of hot spots. Een hoge datakwaliteit voor een professionele 3D-layoutplanning gelinkt aan “Thermal Design Integration” resulteert dan ook in een zekere en efficiënte planning.

Klaar voor Industrie 4.0
De optionele IoT-interface zorgt voor een eenvoudige integratie van de koelunit in de range van IoT-toepassingen. Zo bijvoorbeeld worden onderhoud en service van de koeloplossing geoptimaliseerd, waardoor de werkingskosten dalen.

Ook een analyse van de historiek van de operationele data kan uitgevoerd worden door een bovenliggend systeem. Dankzij de communicatiecapaciteit van de geïntegreerde oplossing worden in de toekomst ook typische Industrie 4.0 toepassingen zoals Smart of Predictive Maintenance mogelijk.


Meer informatie
Rittal nv/sa - +32 (0)9 353 91 11
marketing@rittal.be - www.rittal.com - www.friedhelm-loh-group.com

 Lees méér over: Rittal



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.