Sirris richt centrum voor cyberveiligheid op

Om ervoor te zorgen dat nieuwe inzichten over cyberveiligheid sneller tot bij onze bedrijven komen, richt Sirris het Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation (BICI) op.

Trefwoorden: #BICI, #Brussel, #Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation, #cybercrime, #hacker, #Sirris

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE - Met dit initiatief wil men de knowhow van de onderzoekscentra van de universiteiten UCL, ULB en VUB, de hogeschool EhB, Sirris, en andere sleutelspelers in onderzoek en innovatie uit de regio Brussel samenbrengen.

Twee op de drie bedrijven zijn vandaag al het slachtoffer van cyberaanvallen. Omdat hackers steeds slimmer te werk gaan, zal het aantal cyberaanvallen op bedrijven nog toenemen. België heeft de academische kennis in huis om cybercriminaliteit aan te pakken, maar de doorstroming tot bij onze ondernemingen blijft een uitdaging.

Sirris lanceert dit initiatief omdat het al sinds 2015 SeCloud coördineert, een onderzoeksproject naar cyberveiligheid gefinancierd door Innoviris, het Brussels instituut voor onderzoek en innovatie.

De succesvolle interactie tussen de industriële en de academische wereld binnen SeCloud toonde de mogelijkheden voor innovatie in cyberveiligheid in het Brussels Gewest. Het is daar dat het idee voor het Brussels Initiative on Cybersecurity ontstond.

Het initiatief wordt aangestuurd vanuit icity.brussels dat als taak heeft om innovatie en onderzoek op vlak van ICT te versterken binnen de Brusselse regio. icity.brussels is een initiatief van de ULB, VUB en Sirris en wordt via het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Innoviris voor een bedrag van 13 miljoen euro gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Het BICI zal zich via nationale en Europese partnerships inzetten om onze bedrijven te wapenen tegen cyberaanvallen en hen te helpen cyberveilige producten te ontwikkelen.