SPIE vernieuwt veiligheids­installaties Brusselse metronet

SPIE Belgium werd geselecteerd voor de vernieuwing en uitbreiding van de veiligheidsinstallaties met zeer lage spanning op de metro- en premetrolijnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Trefwoorden: #bewaking, #metro, #MIVB, #onderhoud, #SPIE, #veiligheidsinstallaties

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - De aanbesteding omvat zo'n 3.500 camera's, 500 km kabels, een datacenter en minstens vijf stations die volledig moeten worden vernieuwd.

In totaal ontfermen zo'n 55 medewerkers (40 in de dagploeg en 15 in de nachtploeg) zich onder meer over de installatie van bewakingscamera's, de Tetra en Astrid radiocommunicatie, de plaatsing en vervanging van optische-vezelkabels, het telefoonverkeer, het beheer en de opslag van data, de inrichting van technische ruimtes, de tijdweergave en de toegangscontrole.


ACHTERGROND
Brussel Mobiliteit beheert de MIVB-infrastructuur voor de metro- en premetrolijnen in Brussel. De overheidsdienst waakt over de continuĆÆteit van de dienstverlening en ziet erop toe dat de installaties in de stations, tunnels en bepaalde metrodepots in de hoofdstad tijdig worden onderhouden en aangepast.