Inschrijving tweede editie van acceleratieprogramma BEyond geopend

Initiatiefnemer Pulse Foundation zorgt ervoor dat in acceleratieprogramma BEyond ambitieuze tech scale-ups uit België ondersteuning krijgen van Belgische en internationale topondernemers.

Trefwoorden: #accelerator, #Agoria, #België, #BEyond, #durfkapitaal, #EY, #imec, #mentor, #ondernemers, #Ontoforce, #Pulse Foundation, #scale-ups, #Sirris, #Supernova, #tech, #Tessares, #We Connect Data, #Zensor

Lees verder

Nieuws

( Foto: convisum - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - ‘BEyond’ werd in 2018 door Pulse Foundation gelanceerd, samen met partners Agoria, EY, imec, Sirris en We Connect Data. De eerste editie was een geslaagd debuut met tien deelnemers, zoals Ontoforce, Tessares en Zensor.

Zes maanden na de start van het programma, zijn de eerste resultaten merkbaar. Zo gaf 35% van de deelnemende bedrijven aan dat hun ambitie een aanzienlijke boost kreeg.

Een derde getuigt dat hun organisatie een grondige herstructurering heeft doorgemaakt. Twee bedrijven namen succesvol deel aan Supernova en vijf anderen presenteerden in november voor internationale investeringsfondsen.

Vier van hen hebben hun businessplan voorgesteld aan durfkapitalisten, op zoek naar zo’n 75 miljoen euro kapitaal. Twee op drie deelnemers ziet een duidelijke impact op hun verkoopcijfers en een op vier deelnemers heeft dankzij BEyond vestigingen geopend in het buitenland of handelsakkoorden gesloten onder meer in de VS, Singapore en Indonesië.

Paul Bosmans, oprichter van Pulse Foundation: “BEyond identificeert de meest beloftevolle technologische scale-ups in België en maakt er wereldspelers van. We doen dit voor een welvarend België en een inclusieve samenleving met beloftevolle professionele opportuniteiten en investeringsmogelijkheden.”

Sinds haar ontstaan zette Pulse Foundation, ondersteund door enkele van de grootste Belgische ondernemersfamilies, haar schouders onder 1.200 start-ups.

“We brengen de expertise van echte ondernemers samen met de technologische waarde van Belgische tech scale-ups. Door tijd, expertise en energie te investeren in deze scale-ups en hun eigen netwerk open te stellen, steunen de BEyond-mentoren het ideaal van de Pulse Foundation”, aldus Bosmans.

Scale-ups die deel willen nemen aan het acceleratieprogramma, moeten een degelijke technologie bieden en aantonen dat er een markt voor is. Zij kunnen zich inschrijven tot 10 februari 2019. Na de selectieprocedure gaat BEyond van start op 12 april voor een periode van 18 maanden.