EuCIA en JEC Group slaan de handen in elkaar

De JEC Group en EuCIA (European Composites Industry Association) tekenden onlangs een partnerakkoord om composietoplossingen te promoten en pakken uit met een levenscyclus analysetool.

Trefwoorden: #beurs, #composieten, #EuCIA, #JEC Group, #JEC World, #levenscyclusanalyse, #Parijs

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Beide organisaties slaan de handen in elkaar om in Europa composietoplossingen te promoten bij de industrie en nationale organisaties te helpen om beste praktijken uit te wisselen en opportuniteiten te identificeren.

Een eerste gezamenlijke actie is in maart gepland tijdens JEC World 2019, de internationale composietenbeurs die de JEC Group elke lente in Parijs organiseert. EuCIA zal er zijn Eco Impact Calculator for Composites voorstellen.

Met de levenscyclus analyse-tool kan de milieuvoetafdruk van een product, proces of dienst makkelijk berekend worden. De webgebaseerde Eco Calculator Tool is gratis. EuCIA zal er ook zijn onderzoek over nieuwe richtlijnen bij het ontwerpen van vezelversterkte polymeerstructuren voorstellen.

Eric Pierrejean, CEO van de JEC Group, verwacht dat het gezamenlijk initiatief de composietenindustrie in Europa en wereldwijd ten goede komt, terwijl Roberto Frassine, voorzitter van EuCIA, het als een belangrijke stap ziet in de richting van het integreren van strategische projecten.


ACHTERGROND
EuCIA, dat in Brussel gevestigd is, vertegenwoordigt nationale composietverenigingen en industriespecifieke sectorgroepen op EU-vlak. De JEC Group publiceert het JEC Composites Magazine en organiseert events zoals de internationale composietenbeurs JEC World.

Dit jaar spreekt o.a. Bertrand Piccard er over de Solarimpulse en de World Alliance for Efficient Solutions. Tijdens de PhD Composites Challenge zal Luca Martulli (KU Leuven) het hebben over "Automotive components made of carbon fibre sheet moulding compound: design, manufacturing and properties" terwijl  Bram Jongbloed (TU Delft) zijn 'Continuous Ultrasonic Welding of Thermoplastic Composites' zal verdedigen.

De website van de JEC Group - De website van EuCIA