Ontmoet Belgische offshore-wereld tijdens de Belgian Offshore Days

Op 20 en 21 maart 2019 wordt in Oostende voor de vijfde keer “Belgian Offshore Days”, een B2B-beurs georganiseerd door de Belgian Offshore Cluster (BOC).

Trefwoorden: #Belgian Offshore Cluster, #Belgian Offshore Days, #offshore

Lees verder

nieuws

( Foto: BOC )

ENGINEERINGNET.BE - De Belgian Offshore Days groeide de voorbije jaren uit tot een ontmoetingsplek voor contacten met de Belgische offshore wereld.

Alle bedrijven die actief zijn in alle deelaspecten van de offshore windontwikkeling, zoals onderzoek, design, projectontwikkeling, constructie, installatie en onderhoud, zullen tijdens de tweedaagse aanwezig zijn met een stand om meer dan 1.000 offshore wind professionals te ontvangen.

België is een van de koplopers in de ontwikkeling en productie van windenergie op zee. Vandaag leveren de Belgische windmolens blauwe stroom voor meer dan een 1 miljoen gezinnen. Tegen 2020 zal het, na de voltooiing van het windpark Norther en de (nog te bouwen) parken Northwester, Mermaid en Seastar, over een geïnstalleerd vermogen van 2 300 MW beschikken.

Dit zal een gemiddelde productie van 8 TWh elektriciteit per jaar opleveren, goed voor 10 % van het totale elektriciteitsverbruik in België en de helft van het stroomverbruik van de Belgische gezinnen. Tegen 2026 wil België de capaciteit op zee tot 4 GW vermeerderen.

De federale overheid bereidt ook een nieuw Maritiem Ruimtelijk Plan voor dat voor de Westkust nieuwe zones afbakent voor windenergie.

Verder is aan de beurs is ook een conference gekoppeld over “Servitization trend in offshore wind" en een B2B-meeting, waarop deelnemers nieuwe contacten kunnen smeden met business partners uit de offshore supply keten.


(Guy Leysen)

Belgian Offshore Cluster (BOC) is de vereniging die de Belgische toeleveranciers van de offshore windindustrie samenbrengt.