Trideus brengt 3D printing naar Autosalon

3D printing verovert stilaan een plaatsje in de auto-industrie. Het wordt toegepast voor het maken van prototypes, maar ook meer en meer geïntegreerd in het eigenlijke productieproces.

Trefwoorden: #3D printen, #additive manufacturing, #Autosolan, #e-bike, #Trideus, #Ultimaker

Lees verder

Techniek

( Foto: Trideus )

ENGINEERINGNET.BE - Trideus werd begin 2014 opgericht door Jesse Buteneers en is sindsdien uitgegroeid tot een bedrijf met 20 medewerkers.

Hun aanbod aan kwalitatieve 3D-printers werd steeds groter en bovendien werd het uitgebreid met een waaier aan aanverwante diensten. Trideus is in de loop der jaren dan ook een expert inzake 3D printing in de Benelux geworden en is voor verschillende klanten een 3D printing partner.

Het gamma van het bedrijf omvat enerzijds verschillende “professional” 3D-printers en anderzijds “industrial” 3D-printers. En verder wordt behalve in de auto-industrie 3D-printing ook steeds relevanter voor leveranciers van andere transportmiddelen. Voor producenten van vrachtwagens of andere zware machines, motoren, fietsen en e-bikes is 3D printing quasi een vanzelfsprekendheid geworden.

Trideus heeft zich ondertussen ook op deze automotive sector toegelegd en is deze dagen te vinden op het autosalon n Brussel (stand A10 en A11), waar live kennisgemaakt kan worden met de werking van onze Ultimaker, 3DGence Industrial en BigRep en wordt a.d.h.v. enkele prints aangetoond hoe additive manufacturing binnen de automobielsector het verschil kan maken.

Het bedrijf ontwikkelde ook een rijdende “proof of concept”. Via de toepassing van 3D printing werd een elektrische motorfiets gefabriceerd: de NERA E-bike.