Sabca Brussel neemt 4.700 zonnepanelen in gebruik

Op de daken van Sabca in Brussel werden 4.700 zonnepanelen geïnstalleerd. Met zijn 15.000 m² aan zonnepanelen is dit de grootste installatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Trefwoorden: #Brussel, #EDF Luminus, #Sabca, #zonne-installatie, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie werd geplaatst door Luminus in samenwerking met haar gespecialiseerd filiaal Dauvister. De panelen liggen verspreid over 6 daken en beslaan een totale oppervlakte van 15.000 m².

De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van 1.293 kWc, zullen zo’n 1.215 MWh per jaar produceren en gaan een CO2-besparing opleveren van ruim 554 ton per jaar. Sabca zal 98% van de stroom die door de zonnepalen wordt geproduceerd zelf verbruiken.

Céline Fremault, Brussels minister van Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie was aanwezig bij de inhuldiging: “Gezien de hoogdringendheid om actie te ondernemen voor het klimaat en het leefmilieu stemt het mij erg tevreden dat grote bedrijven zoals Sabca en Luminus zich engageren om hun CO2-uitstoot in Brussel te verminderen.”

Dankzij de installatie van de zonnepanelen verkleint Sabca zijn ecologische voetafdruk en draagt het bij aan de hernieuwbare energieproductie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.