Airbus versnelt digitale transformatie samen met Dassault Systèmes

Airbus en Dassault Systèmes zijn een samenwerking aangegaan voor het implementeren van driedimensionale ontwerp-, engineering-, manufacturing-, simulatie- en intelligence-applicaties.

Trefwoorden: #3D, #Airbus, #Dassault Systèmes, #vliegtuigen, #vliegtuigontwerp

Lees verder

Techniek

( Foto: © Airbus - S. Ramadier )

ENGINEERINGNET.BE - Met de samenwerking (met een looptijd van 5 jaar) zet Airbus een grote stap in zijn proces van digitale transformatie. Dit proces moet leiden tot een nieuw Europees industrieel ecosysteem op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

Als onderdeel van de overeenkomst neemt Airbus het 3D experience-platform van Dassault Systèmes in gebruik. Hierdoor kan de vliegtuigfabrikant zijn businessprocessen (van ontwerp tot operations) volledig met elkaar integreren op basis van één datamodel.

Dit maakt het voor Airbus mogelijk in al zijn divisies en productlijnen maximaal te profiteren van het zogeheten Digital Design, Manufacturing and Services (DDMS)-principe..

DDMS biedt mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe vliegtuigmodellen. In plaats van alle ontwerp- en productiestappen achter elkaar te doorlopen, is het nu mogelijk om veel van deze activiteiten parallel aan elkaar uit te voeren.

Hierdoor kan de samenwerking met onder andere productiepartners drastisch worden verbeterd. Dit levert aanzienlijke kostenvoordelen op, maar bijvoorbeeld ook een beduidend snellere time-to-market.