• 19/02/2019

Snelle installatie van Rockwell Automation / Allen Bradley PLC’s

Na een succesvolle introductie van de complete range ServoStep geïntegreerde motoren, geeft JVL, vertegenwoordigd door Rotero uit Mechelen, nu de eerste ‘Add-On’ instructies vrij.

Trefwoorden: #Allen Bradley, #installatie, #PLC, #Rockwell Automation, #Rotero

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee is de geïntegreerde PLC van deze motoren snel en eenvoudig te programmeren in de Studio 5000 software van Rockwell Automation. Inbedrijfstelling van de motoren is op deze manier in minder dan 5 minuten mogelijk.

De ServoStep motoren van JVL zijn met recht ‘alles-in-één’ motoren te noemen. In één behuizing zijn niet alleen de motor, drive en controller te vinden, maar tevens de absoluut multiturn encoder, de PLC, EthernetSwitch én de TüV goedgekeurde STO (Safe Torque Off) optie. Door alle componenten in deze ene behuizing te integreren, zijn de afmetingen van de besturingskast te minimaliseren, verlaagt de gebruiker de eisen met betrekking tot de koeling en dalen de (exploitatie)kosten.

Door de automatische afstelling zijn de motoren tevens snel en eenvoudig te programmeren. Om hierbij nóg meer tijd te besparen, heeft JVL ‘Add-On’ instructies beschikbaar gesteld voor Studio 5000. Deze instructies vereenvoudigen de inbedrijfstelling die hiermee nog geen 5 minuten duurt. Voor onder andere Rockwell gebruikers is het hiermee nog aantrekkelijker geworden JVL motoren in het ontwerp in te passen.

Rustige loop
De stappenmotoren beschikken over een stroomregeling die het stroomverbruik reduceert en een 100% bedrijfscyclus mogelijk maakt. Kenmerkend is tevens de ultrahoge stapresolutie van 409.600 stappen per omwenteling waarmee het geluidsniveau zeer beperkt is en de motor bijzonder rustig loopt.

Daarbij is de brede snelheidsrange van 0 - 3.000 min-1 in te stellen in stapjes van 0,01 omwenteling. Het hoge beschikbare koppel bij lage snelheden maakt bovendien compacte oplossingen zonder overbrenging mogelijk.

Toepassingen
De prestaties van deze stappenmotoren kunnen in sommige applicaties concurreren met servomotoren; maar dan tegen lagere kosten. Daarbij zijn ze volledig afgestemd op de ‘fabriek van de toekomst’ waarin IoT en Industrie 4.0 centraal staan. Dit betekent dat eenvoudig data zijn te verzamelen in het kader van onder meer diagnose en eenvoudig onderhoud.

De ServoStep stappenmotoren zijn speciaal geschikt voor meerassige applicaties en formaatinstellingen waar een hoge positioneersnelheid is gewenst. Speciaal voor toepassing in de voedingsmiddelen industrie omvat het programma tevens een uitvoering in beschermingsklasse IP65.


Meer informatie
Rotero Belgium
Wayenborgstraat 10 - 2800 Mechelen
T: +32 (0)15 451 840 - F: +32 (0)15 451 841
info@rotero.be - www.rotero.com

TIP:
 Lees méér over: Rotero


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.