Neem als start-up deel aan derde Open Innovation Challenge

Voor de 3de Open Innovation Challenge nodigen Elia en 50Hertz start-ups wereldwijd uit om ideeën aan te reiken voor de verbetering van de werking van haar elektriciteits­transmissie­bedrijven.

Trefwoorden: #50Hertz, #elektriciteit, #Elia, #transmissienetbeheer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia )

ENGINEERINGNET.BE - In de snel veranderende energiesector is het belangrijker dan ooit om voorop te blijven. Precies daarom focust de derde Open Innovation Challenge op de nieuwste technologieën, zoals artificiële intelligentie, het internet der dingen, augmented reality en virtual reality.

Dit jaar mikt de wedstrijd op de verbetering van de dagelijkse activiteiten van de medewerkers die zich concentreren op het beheer en het onderhoud van de infrastructuur. Elia groep test vandaag al innovaties zoals blockchain, drones voor inspecties en artificiële intelligentie.

Maar digitalisering en innovatie kunnen in nog veel meer activiteiten bijdragen tot het algemene welzijn van onze werknemers en het beperken van de veiligheidsrisico's. “Machine-learning” kan bijvoorbeeld een foute gegevensinvoer opsporen, terwijl slimme kledij de gezondheid van onze arbeiders kan monitoren.

Start-ups en kmo's uit de hele wereld kunnen aan de wedstrijd deelnemen, maar alleen de beste oplossingen worden op de dag van de definitieve selectie in Berlijn (20 juni 2019) voorgelegd aan het oordeel van het topkader en de jury van Elia groep.

De winnaar van de wedstrijd ontvangt een prijs van 20.000 euro en kan in samenwerking met Elia groep het idee uit de laboratoriumfase ontwikkelen tot een oplossing die de onderneming zal implementeren.

Om te verzekeren dat het klikt tussen het winnende bedrijf en Elia groep werkt de Deense accelerator en consultant Accelerace mee aan het project.