Aerialsolutions verkoopt drones aan Belgisch leger

De Belgische Defensie heeft een open meerjarige overeenkomst gesloten met Aerialsolutions voor de aankoop en onderhoud van Commercial Of The Shelf (COTS) drones.

Trefwoorden: #Aerialsolutions, #Belgisch leger, #drones

Lees verder

Techniek

( Foto: Aerialsolutions )

ENGINEERINGNET.BE - Daarnaast zal het bedrijf ook een 60-tal drone operatoren gaan opleiden. Ondertussen werd alvast een eerste batch van een 25-tal drones geleverd.

Deze Commercial Of The Shelf (COTS) drones hebben als doel om te onderzoeken hoe drones geïmplementeerd kunnen worden in de structuur van Defensie. Daarnaast zullen ook verschillende toepassingen, waarin drones een ondersteunende rol kunnen gaan spelen, onderzocht worden.

Ook bij buitenlandse strijdkrachten worden kleinere drones reeds ingezet voor verkenningsopdrachten. Zo heeft Frankrijk recent een deal van 80 miljoen euro gesloten met FLIR voor de levering van micro drones.


ACHTERGROND
Aerialsolutions, gelegen in het Antwerpse is sinds 2013 een leverancier van professionele drone systemen waaronder DJI Enterprise, Flyability en FLIR. Ze leveren uitsluitend aan KMO, industrie en overheid.