Imec lanceert nieuw Nederlands technologie- en innovatiecentrum

Imec meldt dat de Nederlandse provincie Gelderland een subsidie van 65 miljoen euro goedgekeurd heeft voor de oprichting van een nieuw technologie- en innovatiecentrum, OnePlanet.

Trefwoorden: #imec, #innovatie, #OnePlanet, #Provincie Gelderland, #technologiecentrum

Lees verder

Techniek

( Foto: Provincie Gelderland )

ENGINEERINGNET.BE - Met als primaire locatie op de universiteitscampus in het Nederlandse Wageningen zullen imec en zijn partners innovaties voor voeding, landbouw en gezondheid ontwikkelen en versnellen, waarbij chiptechnologie een cruciale rol zal spelen.

Binnen OnePlanet (lancering voorzien voor begin april) zal gewerkt worden aan crossovers van nano-elektronica, landbouw-, voeding -en gezondheidstechnologie. Hiervoor zijn vier programma’s gedefinieerd: Datagedreven Voeding & Gezondheid, Engageren van Burgers, Precisieproductie en Verwerking van Voeding, en Gestroomlijnde Duurzame Bevoorradingsketens.

Samen met de Radboud Universiteit en Radboudumc wordt er ingezet op preventieve gezondheidszorg door vroege data-gestuurde inschatting van gezondheidsrisico’s, preventie door gepersonaliseerde voeding, vroegtijdige diagnose, en efficiënte behandeling en ondersteuning van chronisch zieken.

Op het gebied van agro- en voedingstechnologie zullen imec en Wageningen University & Research, in samenwerking met industriepartners, onderzoek doen naar sensoren, robotisering, kunstmatige intelligentie, (big) data analyse en digitale connectiviteit voor innovatieve landbouwtechnologie voor een duurzaam, betaalbaar, gezond en veilig voedingssysteem en leefomgeving.


ACHTERGROND
imec heeft in Nederland (met een vestiging in Eindhoven) inmiddels veertien jaar expertise opgebouwd in gezondheidsoplossingen op basis van wearables en Internet of Things.