9 nieuwe startups voor imec.istart programma

In elk van deze startups wordt 50.000 euro geïnvesteerd, waarbij zij ook een intensieve begeleiding van minimaal 12 maanden krijgen door imec en de partners in het imec.istart programma.

Trefwoorden: #3State, #AI, #circuits, #Constell8, #D-PAC, #deep learning, #ESA, #hardware, #imec, #imec.istart, #investering, #Nebula4, #PlanOpSim, #platform, #satellieten, #Sneezz, #software, #sport, #startup, #Sven De Cleyn, #UMAN.AI, #Veoware, #WeGroup

Lees verder

Techniek

( Foto: Startups.be )

ENGINEERINGNET.BE - Imec, ‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, kondigt aan dat het opnieuw negen nieuwe startups door het imec.istart programma gaat ondersteunen.

Het gaat om de volgende startups:

  1. WeGroup: met gebruik van hun nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie, connecteren verzekeringsaanbieders beter met het steeds groeiend digitaal clienteel.
  2. Nebula4 verzekert topsportbegeleiders en kinesisten van professionele hardware en software bij het opstellen en uitvoeren van trainingsprogramma’s. Tegen eind 2019 verwacht het bedrijf haar eerste producten op de markt te brengen.
  3. Veoware ontwikkelt unieke technologie voor het aansturen van satellieten. Door het integreren van hun oplossing in de satelliet kan deze veel efficiënter gegevens verzamelen, zoals beelden van de aarde, en worden nieuwe toepassingen denkbaar. De startup wordt ook ondersteund door het Europees Ruimteagentschap ESA.
  4. UMAN.AI: een spinoff van ML6 - Gents AI consultancy bedrijf en Google Machine Learning Partner. Deze startup revolutioneert talentmanagement met hun AI-gedreven HR-platform gebaseerd op deep learning algoritmes.
  5. D-PAC: een Antwerpse startup met een unieke oplossing voor het correcter beoordelen van complexe vaardigheden op onder meer school en tijdens sollicitaties.
  6. Sneezz informeert mensen met hooikoorts over de actuele hoeveelheid pollen op de plek waar ze zich bevinden en geeft advies over wat ze kunnen doen om zo weinig mogelijk hinder te ondervinden.
  7. Constell8 richt zich op de markt van professionele licht- en geluidshows.
  8. PlanOpSim ontwikkelt een softwareoplossing voor het modelleren en ontwerpen van specifieke elektronische circuits.
  9. 3State biedt consumenten en immobiliënmakelaars een gebruiksvriendelijk softwareplatform om een nieuwe of bestaande woning virtueel naar eigen smaak in te richten en zo een goed beeld te krijgen van een eventueel toekomstige woonst.

Sven De Cleyn, imec.istart programma manager: “De geselecteerde startups zijn actief in zeer uiteenlopende markten. Met onze brede thematische insteek bereiken we verschillende communities, en steunen de digitale transformatie in heel diverse sectoren.”