Sweco en BG Ingénieurs Conseils renoveren Brusselse tunnels

Het consortium van Sweco en BG Ingénieurs Conseils werd door Brussel Mobiliteit aangesteld voor het ontwerp en de opvolging van de grootschalige renovatie van de Belliard- en Wettunnel.

Trefwoorden: #belliardtunnel, #Brussel, #renovatie, #Sweco, #wettunnel

Lees verder

ENGINEERINGNET.BE - Deze belangrijke verkeersaders in het hart van de hoofdstad worden gemoderniseerd met bijzondere aandacht voor veiligheid, esthetiek en duurzaamheid.

Het consortium zal Brussel Mobiliteit bijstaan met o.a. het gedetailleerd ontwerp, de opstelling van bestekken, de analyse van offertes en de opvolging van de werken.

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: “Dit is een complex tunnelproject, vlakbij grote Europese en Belgische instellingen. Gezien beide tunnels verbonden zijn met andere ondergrondse structuren is een doordachte mobiliteitsplanning en fasering van de werken nodig, zodat de hinder zoveel mogelijk beperkt wordt. Veiligheid moet gecombineerd worden met een functioneel, aangenaam design.”

Brussel Mobiliteit heeft eerder een meerjareninvesteringsprogramma (MIP) opgesteld. Het geeft een globale visie met prioriteiten voor het geheel van de uit te voeren acties.

De renovatie van de Belliard- en Wettunnel valt binnen het toepassingsgebied van dit programma en spitst zich zowel toe op de civieltechnische constructie als op de elektromechanische uitrustingen. Daarnaast worden de betrokken tunnels ook qua veiligheid opgewaardeerd, met bijzondere aandacht voor de brandveiligheid.

Het aannemingsbedrag voor het consortium ligt rond de 5,3 miljoen euro.


- Eigen werk, CC BY-SA 4.0)