• 12/03/2019

Nord Drive Systems toont aandrijfoplossingen voor bandenindustrie

Op de Tire Technology 2019 in Hannover, dat doorging van 5 tot 7 maart 2019, presenteerde Nord Drive Systems zijn veilige en efficiënte aandrijfoplossingen voor de bandenindustrie.

Trefwoorden: #aandrijfoplossingen, #bandenindustrie, #Nord Drive Systems

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De Noord-Duitse aandrijfspecialisten tonen onder andere hun LogiDrive systemen, speciale geëxtrudeerde flenzen en de NORD SK TU4-PNS PROFIsafe interfacemodule.

LogiDrive systemen van Nord zijn zeer efficiënt en dankzij de Plug & Play technologie zijn ze uiterst onderhoudsvriendelijk en zorgen ze voor een aanzienlijke vermindering van de voorraad reserveonderdelen.

Nord Drive Systems bedient een breed scala aan toepassingen in de bandenindustrie met branchespecifieke, innovatieve aandrijfoplossingen. Op Tire Technology 2019, de belangrijkste Europese beurs voor bandenproductietechnologie, toonde het bedrijf zijn uitgebreide programma aandrijftechniek en speciaal op maat gemaakte systeemoplossingen voor de industrie.

LogiDrive: Kostenreductie door standaardisatie
Naast intelligente netwerken is er ook behoefte aan economische aandrijfoplossingen, die bijvoorbeeld met de beproefde methode van het terugbrengen van het aantal varianten kunnen worden gerealiseerd. Nord Drive Systems biedt met zijn LogiDrive systemen service- en onderhoudsvriendelijke plug & play technologie met de hoogste efficiency en betrouwbaarheid.

De decentrale aandrijvingen zijn opgebouwd uit een energiebesparende IE4 synchroon motor met een nominaal vermogen tot 5,5 kW, een tweetraps kegelwielreductor en een Nordac Link frequentieregelaar die vlakbij de motor is gemonteerd. Het hele systeem is modulair opgebouwd, zodat alle aandrijfcomponenten afzonderlijk kunnen worden onderhouden.

Geëxtrudeerde flenzen voor maximale axiale krachten
Voor de MAXXDRIVETMindustriële tandwielkasten in de maten 5 tot en met 11 met nominale koppels van 15
kNm tot 80 kNm zijn verschillende geëxtrudeerde flenzen beschikbaar. Dit maakt aanpassing aan praktisch alle gangbare aansluitmaten mogelijk. Royaal gedimensioneerde druklagers zorgen voor een veilige absorptie van proceskrachten en een lange levensduur.

De optie ‘geëxtrudeerde flens’ kan worden aangepast aan de as van de applicatie en met meerdere lageropties optimaal worden afgestemd op de eisen van de klant. Dit biedt installateurs, fabrikanten en verwerkers van kunststof en rubber de mogelijkheid om veilige en zeer betrouwbare aandrijfeenheden te ontwikkelen die tevens zeer veelzijdig zijn.

Aandrijfeenheid met extra veiligheid
Functionele veiligheid wordt steeds belangrijker als fundamenteel onderdeel van het moderne machine- en installatieontwerp en is een onmisbaar aspect van de aandrijfsystemen van Nord. Momenteel levert Nord Drive Systems frequentieregelaars met geïntegreerde STO en SS1.

Met de SK TU4-PNS PROFIsafe module biedt de aandrijfspecialist fail-safe communicatie en veilige bewegingsfunctionaliteit volgens IEC61800-5. Functies als SLS (Safety Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen worden geïntegreerd om de veilige stopfuncties van de aandrijfeenheden verder uit te breiden.

Daarmee zorgt de PROFIsafe interfacemodule voor uitgebreide veiligheid bij een betrouwbare werking van installaties en machines.


Voor meer informatie:
NORD Drivesystems
Tom Van der Poel
Boutersemdreef 24 - B-2240 Zandhoven
Tom.VanderPoel@nord.com

Getriebebau NORD GmbH & Co. KG
Jörg NIERMANN
Getriebebau-Nord-Straße 1 – D-22941 Bargteheide/Hamburg
T: +49 45 32 / 2 89 -0 - Joerg.Niermann@nord.com



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.