ML6 opent filiaal in Nederland als uitbreiding naar Europese markt

Scale-up ML6 is gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning om zo bedrijven actief in de gezondheidszorg, maakindustrie en e-commerce efficiënter te laten opereren.

Trefwoorden: #AI, #Amsterdam, #devices, #diagnostiek, #dossiers, #e-commerce, #Europa, #filiaal, #gezondheidszorg, #maakindustrie, #machine learning, #ML6, #Nicolas Deruytter, #patiëntendata, #procescontrole, #reinforcement learning

Lees verder

Techniek

( Foto: ML6 )

ENGINEERINGNET.BE - Het Gentse ML6 zette zichzelf in geen tijd op de kaart in België met hun oplossingen op het vlak van AI, machine learning en reinforcement learning, waarbij geconnecteerde devices zelfstandig en onderling van elkaar leren.

Zo helpt het bedrijven uit uiteenlopende sectoren met oplossingen ontwikkeld voor beeldherkenning, predictive maintenance, quality control, demand forecasting en natural language processing. Ook is er veel vraag naar hun Google Cloud-expertise.

De groei van de scale-up uit zich nu in de opening van een nieuw filiaal in Nederland. Nicolas Deruytter, managing director van ML6: “De Nederlandse markt is een stuk rijper dan de Belgische: nieuwe technologieën worden er een stuk sneller omarmd."

"Artificiële intelligentie en zeker de oplossingen die wij op dit vlak ontwikkelen zijn zeer nieuw. Er is in Nederland een grote vraag naar een betrouwbare partner met veel ervaring en de juiste referenties.”

Het bedrijf gaat ziekenhuizen en medische centra helpen om vertrouwelijke patiëntendata te anonimiseren bij het uitwisselen van diagnostische systemen. Ook kan het bedrijf oplossingen aanreiken om op basis van patiëntendossiers medicatie te personaliseren.

Een andere focus ligt op de Nederlandse maakindustrie. ML6 is een van de enigen die AI en machine learning toepassen in een industrieel kader, zoals AI-gestuurde procescontrole. Het gaat hierbij vooral om het terugbrengen van emissies en energieverbruik.

Ook richt het zijn pijlen op de juridische sector en de Nederlandse e-commerce, retail, banking- en insurancesectoren, zakelijke dienstverleningen en media- en entertainmentsector. Het bedrijf verwacht het aantal werknemers in Nederland van vijf tot tien of vijftien uit te breiden. Er zijn plannen om ook voet aan de grond zetten in andere Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

"Het is onze ambitie om op termijn uit te groeien tot referentie in Europa op het vlak van artificiële intelligentie en machine learning”, aldus Deruytter.