Stad Antwerpen wint Agoria Smart City Award 2019

De stad Antwerpen wint de Agoria Smart City Award 2019 met slimnaarantwerpen.be. Deze website biedt alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om in de stad te geraken.

Trefwoorden: #Agoria, #Smart City Award, #Stad Antwerpen, #www.slimnaarantwerpen.be

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Het platform slimnaarantwerpen.be biedt realtime-informatie over de beste manier om de stad te bereiken en geeft een antwoord op vragen over reisroutes en bereikbaarheidsmaatregelen voor bedrijven, organisaties of evenementen. Dit is momenteel de meest geavanceerde mobiliteitstool in België.

De award-jury raadt aan om dit platform te integreren in de verdere Mobility as a Service (MaaS)-ontwikkelingen en in te zetten op de verbetering van de MaaS-tool. Verder geeft de jury mee om te blijven inzetten op verbetering zoals het integreren van de zoektijd naar een parking, het aanbieden van gezinsoplossingen, verder integreren van de Oosterweelwerken ...

Naast deze hoofdprijs werden nog drie andere projecten bekroond in de deelcategorieën Digital, Energy en Living:

  1. Water-link gaat in de komende drie jaar alle bestaande watermeters kosteloos vervangen door een digitale meter.
  2. Een consortium van vier Waalse gemeenten zal gedurende één jaar een project testen met slimme sensoren voor efficiëntere afvalophaling.
  3. Roeselare wil dan weer de verkeersveiligheid verhogen en van een reactieve benadering terecht komen in een proactieve benadering via camera's gemonteerd op constant rondrijdende wagens van bpost, gelinkt aan machine learning.

IDELUX, ten slotte, kreeg een aanmoedigingsprijs voor het project waarbij de toegang tot Smart City oplossingen wordt gebundeld via een centrale aankoopunit.