Neem deel aan de Stoomtechniekdag 2019 - uitnodiging

Op woensdag 8 mei, vanaf de middag, organiseert Energik de Stoomtechniekdag 2019 met als thema ‘Stoom in 2030’. Om fossiele brandstoffen te vervangen, moet gezocht worden naar alternatieven.

Trefwoorden: #Energil, #stoom, #stoomtechniekdag

Lees verder

Nieuws

( Foto: Energik )

ENGINEERINGNET.BE - Fossiele brandstoffen zullen in de (nabije) toekomst verdwijnen. Sinds de industriële revolutie worden fossiele brandstoffen gebruikt voor de productie van stoom. Het klimaatactieplan zet de industrie er toe aan op zoek te gaan naar alternatieven: de transitie naar CO2 neutrale stoomproductie.

Naar jaarlijkse traditie organiseert het Stoomplatform op woensdag 08 mei 2019 de Stoomtechniekdag waar we het dit jaar hebben over ‘Stoom in 2030’. Het concept blijft hetzelfde als de vorige succesvolle edities: verschillende sprekers en diverse standen van aanbieders zullen deze dag de mogelijkheden van stoom in de verf zetten, ook voor toepassingen die u misschien niet zo vanzelfsprekend vindt.

Verder is het de bedoeling om de spelers op de stoommarkt – aanbieders en gebruikers in Vlaanderen met elkaar in contact te brengen. Kennis over stoomtechniek is immers kostbaar. Het is daarom belangrijk dat gebruikers en aanbieders, maar ook gebruikers onderling, de banden met elkaar aanhalen.

Wat kan u verwachten?
De namiddag is opgedeeld in twee parallelle sessies waarbij het in de ene sessie zal gaan over mogelijke alternatieve en hernieuwbare bronnen om stoom te produceren en de beleidskeuzes die in het kader van de energietransitie worden  gemaakt, en in de andere over bruikbare cases.

Tussendoor kan u een bezoek brengen aan de beursstanden waar een 8-tal bedrijven die actief zijn in de stoomwereld, u te woord zullen staan over al uw vragen, ideeën en problemen. De dag wordt afgesloten met een receptie, aangeboden door ENERGIK.

De Stoomtechniekdag vindt plaats op woensdag 08 mei 2019, net zoals vorig jaar in het ‘Huis van de Bouw’ in Zwijnaarde. Het gedetailleerde programma vindt u op www.energik.be/act--stoomtechniekdag2019.html


Toegangsprijs

  • Stoomgebruikers en potentiële stoomgebruikers: Gratis
  • Aanbieders van energie, stoom- of verwarmingsinstallaties, projectontwikkelaars, studiebureaus, consultants, ...: 175 euro (excl. BTW)
  • Leden van ENERGIK, Stoomplatform en abonnees van Engineeringnet Magazine en www.engineeringnet.be behorend tot vorige categorie: 100 euro (excl BTW)

Interesse?
Meer informatie en inschrijven: www.energik.be/act--stoomtechniekdag2019.html
Potentiële standhouders kunnen contact opnemen met Jozef De Borger – jozef.deborger@energik.be of 0475 78 09 69