Katoen Natie investeert 80 miljoen euro in Nederlands Limburg

Katoen Natie gaat de volgende jaren 80 miljoen euro investeren in logistieke platformen op en nabij de Chemelot site in Nederlands Limburg en speelt in op de groeiende chemische industrie.

Trefwoorden: #Chemelot, #chemie, #chemiesector, #investering, #Katoen Natie

Lees verder

Techniek

( Foto: Katoen Natie )

ENGINEERINGNET.BE - Met een oppervlakte van meer dan 800 hectare, is het Chemelot industriecomplex één van de belangrijkste chemische knooppunten in Europa.

De bedrijven op de site produceren chemicaliën en hoogwaardige kunststoffen voor een breed scala aan markten en toepassingen. Op Chemelot werken meer dan 8.000 mensen.

Sinds 2013, heeft Katoen Natie verschillende logistieke terminals in Nederlands en Belgisch Limburg overgenomen. In de vestigingen in Nuth, Born, Geleen, Elsloo, Tüddern en Maasmechelen werken momenteel 250 mensen. Met de nieuwe sites en uitbreidingen wordt de aanwezigheid in de regio verder versterkt.

De belangrijkste investering wordt een nieuw multi-customer terminal op de Chemelot site. Op een perceel van 12 ha zal 54.500 m² magazijnruimte en 207 silo’s worden gebouwd.

Naast de opslag van polymeren en andere hoogwaardige chemische producten, zal er een uitgebreide waaier aan diensten aangeboden worden. Dit nieuwe logistieke platform zal in het tweede kwartaal van 2020 operationeel zijn.

Daarnaast gaat Katoen Natie haar logistieke terminal in Nuth uitbreiden met 10.000 m² magazijnruimte en 60 silo's. Deze wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Verder werd een stuk grond aangekocht aan de Mitsubishi Avenue in Born, waar een magazijn van 35.000 m² gebouwd zal worden.

Als laatste wordt ook verder in transportcapaciteit voor de regio geïnvesteerd. Met de aankoop van 115 nieuwe trekkers, 45 nieuwe droge bulkwagens en 10 nieuwe vloeistoftanks wordt het bestaande voertuigenpark vernieuwd en uitgebreid.