• 24/02/2012
  • |     BB

Stop eens een app in je (sport)schoen

Nieuwe technologie meet spronghoogte, 'hustle' en snelheid van elke basketbalspeler.

Lees verder

research

( Foto: NIKE )

ENGINEERINGNET -- NIKE onthulde onlangs zijn technologie om via zendertjes in sportschoenen een verbinding te maken met interactieve mobiele apps in je smartphone of tablet.

Mark Parker, voorzitter en hoofddirecteur van NIKE Inc., maakte de nieuwe technologie bekend op een evenement in New York, waarbij Amerikaans sprintster Allyson Felix, Super Bowl kampioen Victor Cruz en wereldkampioen boksen Manny Pacquaio aanwezig waren.

Voor de technologie wordt gebruik gemaakt van een nieuwe druksensor die in elke schoen is verwerkt en die informatie verzamelt over de bewegingen van de gebruiker.

Deze informatie wordt vervolgens draadloos naar de gsm van de gebruiker verstuurd. Dan wordt deze informatie vertaald naar verschillende meetsystemen om nieuwe gegevens beschikbaar te maken over de training of de wedstrijd.

Op dit ogenblik brengt NIKE twee versies uit: eentje voor basketballers en eentje voor sporters in het algemeen om tijdens de fitnesstraining te gebruiken.

De nieuwe schoenencollectie wordt vanaf 29 juni 2012 in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en continentaal China verkocht.